Отборът на Берое победи с 3:0 Етър в мач от плейофите на efbet Лига. Себастиан Вия вкара две от попаденията през първото полувремето, а крайният резултат беше оформен от Хавиер Силго в края на редовното време. Така заралии събраха 36 точки и са на шест от 14-ия Хебър, който засега е на позиция водеща до бараж с тим от Втора лига.

Както е известно "болярите" вече изпаднаха от елита и в днешния мач играха за своята чест. Гостите обаче не създадоха достатъчно положения, а през второто полувреме Горка Ларучеа остави тима си с човек по-малко, което до голяма степен лиши срещата от интрига.

Берое Етър

източник: Sofascore

В 7-ата минута Уерик Каетано стигна до центриране отляво и стреля с глава. Футболистът на Берое обаче не успя да натисне топката и тя мина високо над вратата. Минута след това напрежението се прехвърли пред Родриго Ачинели. Дидис Лутумба-Пита беше намерен в наказателното и стреля с десния крак, но не успя да вкара.

В 24-ата минута Келиан Гесум намери Лутумба около бялата точка, а той се опита да завърши с триково изпълнение с пета, само че не успя да вложи достатъчно сила в изпълнението си. Малко повече от минута след това Себастиан Вия за пореден път проби по левия фланг, след което центрира, но Вини Трибуле не успя да стигне до топката, за да нанесе удар.

Берое успя да излезе напред в резултата в 31-ата минута. Себастиан Вия пое и напредна с топка в крака, след което от сериозна дистанция стреля по земя. Шутът му обаче се оказа неспасяем за стража на гостите Кристиян Секулич.

В 35-ата минута Уерик Каетано получи шанс да изпълни пряк свободен удар. Той шутира добре, а топката бе насочена към горния ляв ъгъл на противниковата врата, но срещна напречната греда и излезе. 

Четири минути след това Себастиан Вия бе изведен, а той се справи с лекота с Горка Ларучея, а след това преодоля вратаря на "болярите" за 2:0.

В края на полувремето Вини Трибуле се размина с топката при пас отляво, а тя стигна до Уерик, който отблизо шутира. Той не успя да прати топката в мрежата, тъй като Секулич се намеси чудесно. Малко след това в продълженията Ловре Кнежевич се оказа на добра стрелкова позиция, но нанесе крайно разочароващ изстрел.

В началото на второто полувреме Етър остана с човек по-малко на терена. Горка Ларучеа беше изгонен, след като извърши нарушение. Защитникът на Етър си изкара първото официално предупреждение още в деветата минута. 

В 54-ата минута Вини Трибуле стреля от дистанция по земя, но топката мина встрани от целта. Десет минути след това Енцо Еспиноса нахлу в наказателното и пусна остър пас, а Георги Александров отклони топката. Тя стигна до свободния Джани Политино, който стреля от границата на пеналтерията. Неговият удар обаче прелетя над напречната греда.

Викторио Вълков сбърка в 73-ата минута, а Иван Василев се опита да изненада стража на заралии с прехвърлящ удар от дистанция. Изпълнението му обаче не беше достатъчно добро и не затрудни Ачинели.

Четири минути преди края на редовното време Йоаким Карсела шутира от дистанция с десния крак. Силният му изстрел прелетя над вратата на Родриго Ачинели.

В 90-ата минута домакините се впуснаха в контраатака - Енцо Еспиноса изведе Хавиер Силго, който прати топката покрай Кристиян Секулич и вкара дебютното си попадение за Берое.

FT / Берое - Етър 3:0

1:0 Себастиан Вия 31'

2:0 Себастиан Вия 39'

3:0 Хавиер Силго 90'

Съставите на двата отбора:

Берое: 23 Родриго Ачинели, 6 Жорди Говеа, 10 Джани Политино, 11 Уерик Каетано, 14 Викторио Вълков, 15 Енцо Еспиноза, 18 Хуан Саломони, 22 Себастиан Вия, 24 Стефан Гаврилов, 91 Вини Трибуле, 98 Роналдо Камара

Старши треньор: Хосе Луис Ачиари

Етър: 12 Кристиян Секулич, 4 Георги Александров, 6 Горка Ларучея, 18 Йоахим Гонзалес, 77 Мартин Николов, 17 Атанас Атанасов, 13 Дидис Лутумба, 19 Александар Мишов, 10 Ловре Кнежевич, 5 Келиан Гесум, 33 Луис Кордова 

Старши треньор: Светослав Петров