Отборът на Берое победи Созопол в 3:0 в първа проверка за 2018-а година. За Берое се разписа Астор Килези в 43-ата минута, Педро Еуженио в 62-ата и Камен Хаджиев в 90-ата минута.  Двубоят се проведе на Спортна база „Берое”. Следващата контрола на старзагорци ще се играе в сряда, като съперник е Марица.

За Берое Карлос Охене не взе участие в мача, тъй като започна подготовка по-късно. Възстановяващият се след операция Драгош Фирцулеско изгледа мача от трибуните на Спортна база „Берое”, където бе и новият старши треньор на Верея Благо Митрев с част от спортно-техническия си щаб.

Домакините можеха да поведат още в 8-ата минута срещу втородивизионния си съперник, за който това също бе първа проверка в зимната подготовка. Килези центрила в наказателното поле на Созопол, където отблизо Камбуров стреля с глава, но Бояджиев успя да спаси. След това отбитата топка се върна в Камбуров, който подаде към Карачанаков, а той финтира футболист на Созопол. В последния момент обаче Карачанаков загуби равновесие и вратарят улови топката.

Антон Карачанаков отправи хубав силен диагонален удар от разстояние в 18-ата минута, но Бояджиев плонжира и изби в корнер. Неприятната новина за Берое е травмата на Павел Виданов. Той получи контузия в дясното коляно и напусна игра.

В 42-ата минута Антон Карачанаков центрира от фаул в наказателното поле на Созопол. Там Мартин Райнов засече топката и стреля, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Само минута по-късно Берое откри за 1:0. Антон Карачанаков центрира от корнер в наказателното поле на Созопол на втора греда, където Килези стреля с глава и реализира.

За началото на второто полувреме Берое излезе със следния състав: Аргилашки, Милен Желев, Иван Иванов, Камен Хаджиев, Веселин Пенев, Константин Пеев, Кохей Като, Енев, Педро Еуженио, Борислав Цонев и Серджиу Негруц.

Берое увеличи аванса си на 2:0 в 62-ата минута на двубоя. Педро Еуженио бе изведен зад отбраната на Берое, остана сам срещу вратаря Свилен Нотев и стреля покрай него за 2:0.

Милен Желев стреля, а в наказателното поле на Созопол Борислав Цонев отклони топката. Тя премина встрани от левия стълб на вратата на Нотев в 69-ата минута. Три по-късно Баев стреля от фаул от около 21 метра, но встрани от десния стълб на вратата на Аргилашки.

Крисиан Пешов излезе сам срещу Гошев в 88-ата минута и стреля, но вратарят на Берое спаси.

Третото попадение за домакините падна в 90-ата минута. След центпиране в наказателното поле на Созопол, Камен Хаджиев с глава от близо вкара топката във вратата на Нотев за крайното 3:0.

Стартови състави:

Берое: Душан Перниш, Емин Ахмед, Павел Виданов, Георги Динков, Матеус Леони, Марко Адамович, Мартин Райнов, Антон Карачанаков, Астор Килези, Мартин Камбуров, Никола Гавов

Созопол: Стамен Бояджиев, Иван Стоев, Петър Кюмюрджиев, Иван Стоянов, Мартин Газиев, Теодор Стефанов, Джейхад Зайденов, Мирослав Радев, Станимир Митев, Мохамед Кейта, Уолсън

Главен съдия: Георги Кабаков


Развитието на двубоя

Начало на мача

8' Килези центрила в наказателното поле на Созопол, където отблизо Камбуров стреля с глава, но Бояджиев успя да спаси. След това отбитата топка се върна в Камбуров, който подаде към Карачанаков, а той финтира футболист на Созопол. В последния момент обаче Карачанаков загуби равновесие и вратарят улови топката.

18' Антон Карачанаков отправи хубав силен диагонален удар от разстояние, но Бояджиев плонжира и изби в корнер.

20' Павел Виданов получи контузия в десния крак и не продължи участието си в мача.

26' Павел Виданов е заменен от Надим Ангелов. Контузията на Виданов е в дясното коляно.

37' Георги Аргилашки влезе на мястото на Душан Перниш. Това е дебют за Аргиляшки за Берое

42' Карачанаков центрира от фаул в наказателното поле на Созопол. Там Мартин Райнов засече топката и стреля, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.

43' ГОЛ за Берое! 1:0 за Берое! Карачанаков центрира от корнер в наказателното поле на Созопол на втора греда, където Килези стреля с глава, топката тупна в земята и влезе в мрежата на Бояджиев.

Край на първото полувреме

- За началото на второто полувреме Берое излиза със следния състав: Аргилашки, Милен Желев, Иван Иванов, Камен Хаджиев, Веселин Пенев, Константин Пеев, Кохей Като, Енев, Педро Еуженио, Борислав Цонев и Серджиу Негруц.

Начало на второто полувреме

62' ГОЛ за Берое! 2:0 за Берое! Педро Еуженио бе изведен зад отбраната на Берое, остана сам срещу вратаря Свилен Нотев и стреля покрай него за 2:0.

69' Милен Желев стреля, а в наказателното поле на Созопол Борислав Цонев отклони топката. Тя премина встрани от левия стълб на вратата на Нотев.

70' Жълт картон за Камен Хаджиев. 

72' Баев стреля от фаул от около 21 метра, но встрани от десния стълб на вратата на Аргилашки.

77' Гошев влезе на мястото на Аргилашки.

88' Кристиан Пешов излезе сам срещу Гошев и стреля, но вратарят на Берое спаси.

90' ГОЛ за Берое! 3:0 за Берое! След центриране в наказателното поле на Созопол, Камен Хаджиев с глава от близо вкара топката във вратата на Нотев.

Край на мача