Старши треньорът на Берое Александър Томаш заяви, че клубът е в контакт с двама футболисти. Той изрази надежда, че Берое ще намери точните попълнения за предстоящия сезон в Първа лига.

„Намираме се в период, в който резултатите са хубаво нещо, но търсим обиграване на състава“, сподели Томаш. „Доволен съм особено през първото полувреме, когато създадохме доста ситуации.“ „Лошото е, че контролирахме мача, контролирахме изнасянето на топката, поведението ни беше добро, създадохме ситуации, но не успяхме да отбележим.“, започна Томаш.

„При едно изнасяне на топката допуснахме гол, което показва, че трябва да работим. Не съм притеснен от това. За мен беше важно да видя момчетата. Днес е осми ден, откакто сме се събрали. Нещата ми харесват, но по най-бързия начин трябва се опитваме да контролираме резултата. В следващите дни ще работим за това“, добави треньорът на Берое.

„Хората, които играха по 90 минути са доста добре. Естествено, че не сме в оптимално състояние, но в течение на следващите две-три седмици, които остават мисля, че няма да имаме проблем.“

„Цанков и Ненов имат нужните качества, щом сме ги привлекли. Вижда се, че изискванията, които имаме са по-различни, отколкото досега при тях. За това аз не исках да има много футболисти, които да си тръгнат и много, които да дойдат. Надявам се, че по най-бързия начин те ще успеят да се аклиматизират с изискванията към тях на терена, които да бъдат в наша помощ.“

„Работим. Не е лесно. Няма да позволим на никой да извива нашите ръце. Точно това се случва на този етап. Надявам се, че ще намерим точните хора. В контакт сме с двама души. Какво ще се случи, ще покаже времето. Работим много върху това нещо и се надявам да привлечем точните хора, които да вдигнат нивото и класата на отбора“, допълни наставникът на старозагорци.

„Никита Баранов и Охене до края на седмицата ще започнат с нас и може би към края на другата седмица ще бъдат на 100%. При Вандерсон се получи леко възпаление на другия крак. Може би на него ще му бъде нужно повече време. Георги Ангелов съм доста доволен. Той имаше проблем от психологическа гледна точка. Виждам как той възвръща самочувствието си. Надявам се през другата или по-другата седмица да могат на 100% да участват с нас. Не е лесно. Тези хора трябва постепенно да ги интегрираме. Охене и Никита най-бързо ще успеят да влязат.“

 „Ние не правим подготовка. Ние просто активираме футболистите. От следващата седмица започваме да работим, както работим в мачов цикъл. Имаме още две контроли, които 100%. Търсим и съперник за контрола в събота. Ако не намерим, ще направим тренировка“, каза още Александър Томаш.