Спортният директор на Берое Валентин Грудев заяви след загубата с 0:2 от ЦСКА, че това не е начинът, по който тези съдии трябва да решават мачовете.

‚Искам да поздравя нашите футболисти със сърцатата игра. Постараха се, искаха и желаеха да постигнат нещо срещу ЦСКА на „Българска Армия“. Смятам, че се представиха доста достойно. Само адмирации. Смятам, че това е бъдещето пред отбора“, сподели Грудев пред Gong.bg.  

“За съжаление имаше едни хора, които повлияха на резултата с обратните си отсъждания и дузпата, която е много, много спорна. Цялостното съдийство показваше тенденция. Жалко, че така се помага на един отбр, който не трябва да има нужда от такава помощ. Жалко за българския футбол, защото по този начин тези отбори продължават да си мислят, че са недосегаеми. Съдийте им помагат по безкруполен начин и това се отразява на самочувствието на останалите клубове”, добави той.

„Ще пуснем жалба, защото смятаме, че съдията повлиява на резултата с картоните, с обратните отсъждания и с дузпата. Ще гледаме ситуациите. Имаме много ситуации, които да внесем като основание за жалбата.“

„Наистина смятам, че ние си върнахме самочувствието. За съжаление днес не ни позволиха да постигнем това, за което бяхме дошли. Момчетата бяха амбицирани и знаехме какво можем. Показахме и с владението на топката и отгираванията, с всичко до 80 минута. За съжаление и лошата контузия на Гаджев, която най-вероятно ще се окаже скъсен ахилес, стана така, че останахме в последните десет минути с 10 човека. Искам да поздравя момчетата за сърцатата игра и за желанието, което показаха на „Армията“, продължи спортният директор на Берое.

„Това не е начинът, по който тези съдии трябва да решават мачовете!“

„Смятам, че играем добре в тези три мача от първата шестица. За съжаление две спорни дузпи ни решиха мачовете – предният с Ботев и сега с ЦСКА. Ние продължаваме напред. Разликата от Ботев е само три точки. Всеки един от трите отбора има шансове за четвъртото място“, допълни той.

„Критерият в мачовете и с Ботев, и сега отново нашарени без никакви основания. Картоните бяха продиктувани от някакво желание на Железов да се престарава и оттам стигам до вниманието на всяка една ситуация от страна на нашите халфове, които всички станаха с картони. Ерол Алкан също така пропуска следващия мач. Не стига, че повлиява на резултата, но ни осакатява и за следващия мач.“

„Имаме достатъчно добри футболисти, които могат да заместят наказания Ерол. Дано и дано с Баранов нещата да са добре.“

„Имаме достатъчно време да прецени. Предстои ни мач срещу Черно море, който е от графата  задължителни и там трябва да дадем всичко от себе си. Имаме нужната класа и мотивация да постигнем победа“, каза още Валентин Грудев.