По темата "Райнов в Левски", футболистът на Берое говори на лагера на тима в Турция. Ето какво казва той:

"По тази тема за моето преминаване в Левски се изписаха много неверни неща. Трансферният прозорец е до края на февруари и всичко е възможно да се случи, дори мога да отида в отбор извън България. В момента съм футболист на Берое и тренирам пълноценно всеки ден. Давам всичко от мен и се опитвам да се абстрахирам от нещата, които се пишат. Близо ще съм до договор, когато отборът, който ме иска, постави пред мен договор и седнем да го разгледаме. Всичко друго са спекулации. Истината е, че от Левски имаха интерес към мен и първия път, имат интерес и сега. Но нищо не мога повече да кажа. Категорично не е вярно, че между мен и Левски е имало проблем с личните ми условия. Както наскоро каза господин Грудев, всеки футболист има някаква цена и ако някой отбор го иска да го притежава, ще трябва да го закупи. Но това са неща, които не зависят от мен."

Запитан, дали е готов да играе в Левски, Мартин Райнов отговори категорично: "Да, готов съм да играя в Левски". Той все пак подчерта, че към този момент е футболист на Берое.

Относно думите на бившия главен скаут на Левски Кирил Вангелов, че Райнов е поискал заплата като на играч от френската Лига 1, Райнов коментира: "Не бих искал да му отговарям на него. Аз съм изненадан от неговите думи. Лично той ми се е обаждал да ми казва, че ме иска в Левски. Така е преценил, така е казал. Не искам да влизам в полемика. Има интерес от други отбори от чужбина, ще преценя къде е най-добре за мен. Но аз съм си футболист на Берое."

"Очаквам първенството да е по-интересно и нека най-добрият да спечели. Докато има възможност за другите отбори, които се борят с Лудогорец, интрига ще има. Със сигурност ще бъде доста интересно, ако някой от Левски и ЦСКА се намесят. Всеки се бори за място под слънцето."

Райнов коментира и ситуацията в националния отбор и шансовете за участие на Европейското. "Шансовете ни са добри, трябва да го покажем в мачовете. Господин Хубчев най-добре ще каже как ще спечелим двубоите. Много искам да се класираме. Много малко не ни достигна да спечелим групата в Лигата на нациите."