Наставникът на Берое Александър Томаш остана доволен от представянето на момчетата си, макар те да загубиха с 0:2 гостуването си на ЦСКА. Според него, те са показали по-различен характер, въпреки че това беше трета поредна загуба за тях.

Той коментира и въпроса за оставката си, призиви за която се появиха след поражението от Витоша Бистрица миналия кръг. Според него, ръководството решава по този въпрос, но той е убеден в правотата на стила си на работа.

"Отстъпихме в агресията. До гола си ЦСКА доминираше тотално, но след него нашите момчета се успокоиха, изнесохме напред играта, създадохме чиста ситуация, която не вкарахме. Не дадохме много шансове на съперника, а те имат много добри индивидуалности. Създадохме още две ситуации след почивката, но не се получиха нещата за нас", заяви Томаш пред DIEMA SPORT.

"Естествено, че беше трудно, лесно няма. Даваме всичко възможно да вдигнем момчетата, те показаха по-голям характер. Не мога да не съм доволен. Като цяло променихме някои неща, за да вдъхнем повече самочувствие, но има още много, върху което да работим", добави специалистът и говори за думите си след мача с Витоша.

"Журналистите приемате нещата директно. Десет минути след мач емоциите са много силни, но това е разбираемо. Но днес бяха по по-различен начин на терена, индивидуалната класа на играчите на ЦСКА си каза думата и това беше решаващо", допълни Томаш и говори по въпроса за евентуалната си оставка.

"Един треньор винаги е наполовина със събран багаж. Има си ръководство, което отговаря. Аз работя със сърце и душа. Убеден съм, че сме на прав път. Убеден съм, че проблемът не е спортно-технически. Не е сега мястото да казвам кой е проблемът", сподели треньорът на Берое и изрази задоволство за предстоящата пауза в шампионата.

"За нас идва в точен момент паузата, ако беше дошла преди три кръга, щеше да е дори по-добре. Оттук-нататък такива мачове ни чакат, сега в тази пауза трябва да вдигнем психически момчетата", сподели още Томаш и добави, че не вижда нищо загубено за сезона на тима си.

"Това, което направихме с тези футболисти за последната година и половина, накара хората да мечтаят, че Берое може. Така че това е тяхна заслуга. Оттук-нататък на всички е ясно, че сме в лоша ситуация, причините са много, но ще излезе като оправдание. Ще се постараем да печелим всеки мач, все пак сме само на три точки от четвъртото място и нищо не е загубено", завърши треньорът на Берое.