Старши треньорът на Берое Александър Томаш остана здраво стъпил на земята след отличния мач срещу Лудогорец в Стара Загора, завършил при резултат 1:1. Домакините поведоха с фантастичен гол на Еуженио, но в последната минута на продължението Дуашан Перниш си реализира автогол, с който оформи крайния резултат.

Берое обаче показа добър футбол, а това бе отбелязано и от наставника на Томаш. Той все пак призова за спокойствие и без гръмки изказвания.

„Развитието не се дължи на Александър Томаш. Футболистите и екипът направиха така, че да радват публиката. Искам да поздравя публиката. По-скормничко, защото много бързо се въртят нещата във футбола , а и в живота е така”, коментира Томаш след мача.

През първото полувреме бяхме по-добрият отбор, но не отбелязахме голове. Тази игра се играе на голове и има много важни детайли. През второто полувреме вкарахме още един човек, Лудогорец се опита да ни натисне. Вкарахме хубав гол, поведохме, но в последната секунда ни вкараха. Но това е животът. Трябва да го приемем и да видим къде сме сгрешили. Доближаваме се до това, което искам да показваме. Искаме още много неща. Липсват ни детайли, те са солта и пиперът във футбола”, каза още той.

„Много хора си правят сметки, но накрая излизат криви. Искам отборът да се наслаждава, страдахме през второто полувреме, но беше сладко. Щом отбор като Лудогорец, шампион на България толкова години, ни вкарва в последната минута…По-скромно, не трябва да отиваме в крайности, защото във футбола психологията е много важна.”

„Имаме вариативност в момента, не сме с къса скамейка, работим и можем да изненадваме противника. Работим и искаме да се развиваме. За Камбуров говорят цифрите. Той е отдаден изцяло на отбора. Дали ще влиза като резерва или като титуляр зависи от нашия щаб.

„Футболистите допуснаха да влезем с екипа ми в главите им. Вярват ни. Нещата много бързо се завъртат нещата. Аз не се страхувам за работата си, защото я обичам. С Ботев отиваме да играем футбол и да се забавляваме. Отиваме да ги надиграем.”

Той сподели и няколко думи относно треньорската професия в България: „Много по-голямо уважение трябва да заслужат треньорите. Защото това не е професия. Усещам, че няма достатъчно уважение от доста от хората. Може би затова сме виновни и ние и трябва да направим така, че за да си го заслужим.”