Старши треньорът на Берое Александър Томаш говори след загубата с 0:1 от Левски на „Герена“ в седмия кръг на Първа лига.

„Ако голът бе паднал по-рано, можеше да бъде друго. Усетих някакво притеснение в моите играчи. Много брак, притеснение, което не е присъщо за нас. Това показва, че имаме още да работим“, каза Томаш.

„Мога да разделя мача на няколко части. В първите 20 минути бяхме доста слаби, след това успяхме да излезем от пресата. Това накара Левски да се прибере малко. Опитахме до края на полувремето да направим някои атаки, но не се получи“, добави той.

„В началото на втората част опитахме да започнем активно, но се вижда, че трябва да работим още, ако искаме да си гоним целите. Бръсначът е много тънък – можеш да залитнеш от едната крайност в другата. Днес опитахме да играем нашата игра, но се получаваше епизодично. Можем още според мен“, каза още Томаш.

„Имаше много брак при изграждането на атаките, неспечелени първи топки, лоша ротация в центъра на терена и трудно излизане от пресата. Мисля, че нашият вратар нямаше кой знае колко работа. Освен гола и онова положение, при което Бандаловски изби от голлинията, почти нищо друго“.

„Левски териториално стоя добре, беше агресивен. Мисля обаче, че ние сме на правилния път. Трябва да работим още“.

„Сега в паузата ще починем няколко дни, след това ще изиграем две контролни срещи . Едната ще бъде на затворени врати, другата – мисля, че ще бъде атрактивна за феновете в Стара Загора“, каза още наставникът на Берое.

„Ние трябва да бъдем спокойни, да намерим тайминга, да изнасяме топката по най-добрия начин. Но трябва да работим още и да излизаме с чест от такива мачове“.

„Искам все пак да похваля момчетата“.

„А Левски не е това, което изглежда. И вие журналистите представяте нещата малко по-различно от това, което са“, заключи Томаш.