Старши треньорът на Берое Александър Томаш заяви, че иска да види стадиона пълен в домакинството срещу Етър от 22-ия кръг на Първа лига. Той заяви, че играчите трябва да са на 100% отдадени и концентрирани от първата до последната минута, за да се поздравят с пълен успех в мача.

- Г-н Томаш, как протече подготовката на тима за мача с Етър и какви са очакванията ви за двубоя?

– Очакванията винаги са едни и същи – отборът да намира все повече и повече себе си и да зарадваме публиката. Да се надявам, че ще напълним колкото се може повече стадиона с всеки изминал мач. Всички знаем, че ни очаква доста труден мач, особено аз и то от психологическа гледна точка. Най-вече заради това, което видях след първия кръг в двубоя със Септември. Имат класен треньор, който е единственият бил наставник на отбор в Бундеслигата. Огромно уважение към него. Икона на българския футбол. Човек, който знае как и по какъв начин да си подготвя отборите, за да извлича максимума от тях. Ще ни трябва 100% отдаденост и концентрация от първата до последната минута, за да може да се поздравим с пълен успех в този мач.

– По принцип Берое играе по-добре като гост от началото на сезона. Какво трябва да се промени, за да побеждава отбора и в Стара Загора с такива резултати, както във Варна?

– Подхождаме по един и същ начин. Всичко е в главата и е от психологическа гледна точка. Искаме да накараме публиката все повече да подкрепя отбора си. Да бъдем по-отдадени. Много неща имаме да подобряваме, но се надявам да се справим с това.

– Има ли шанс да дойде някой нов футболист?

– На този етап не. Засега ще сме с това, което разполагаме. С тези играчи ще сме до края на сезона, но работим ако излезе нещо интересно. Но трябва да повичи на 100% качеството на отбора, за да се случи.

– Бригидо готов ли е за пълни 90 минути?

– От физическа гледна точка да. От техническа и да се напасне по начина, по който ние искаме ще му трябва време. Както за всеки един нов футболист. Затова сме тук всички и ще се опитаме да скъсим това време. да е колкото се може по-кратко. Ще видим – има още 24 часа до мача.

– Има ли зависимост в офанзивен план от Камбуров и Педро, които се реализирали почти 20 гола?

– Зависимост виждам на тях от отбора. Те вкарват головете, защото са отдадени и подчиняват своите качества изцяло в полза на отбора. В една определена ситуация се явяват те на върха и реализират головете. Това се случва, защото те двамата работят в името на клуба и отбора.

– Кое ви притеснява най-много преди мача и мислите ли, че отборът вече е изпълнил своята цел – влизане в шестицата? Може ли да има отпускане?

– Не, не мога да кажа, че сме изпълнили целта си докато не се случи това и на книга. Мисля, че ни трябват две точки, за да сме сигурни и на теория. Тогава вече може да си поставим следващата цел. Досега ние си гоним тази цел. На фона на това, че сме още нов отбор, мисля че момчетата работят добре и нямам притеснения от това. Най-големите ми притеснения са свързани с публиката. Искам да видя стадиона пълен. Да видя публиката, защото това е техният отбор. Стара Загора е футболен град и трябва да се подкрепя тима. На града приляга пълен стадион. Ако видя това, то ще бъде атестат за добре свършена работа. Още веднъж призовавам феновете да дойдат утре в 15 ч. и да ни подкрепят.