Изпълнителният директор на Берое Илко Русев заяви, че отборът е само на три точки от четвъртото място и борбата за него продължава.

Русев е категоричен, че изходът от ситуацията, в която Берое се намира е само един и отборът трябва да се върне към победния ход.

„Паузата ще се окаже ползотворна, за да насочим изцяло усилията си и енергията си върху мачовете, които предстоят. Ние сме в постоянна връзка с треньорското ръководство. Вълнуваме се от представянето на отбора. Непрекъснато обсъждаме темата Берое, проблемите, анализираме ситуацията. Причините са комплексни. Това, което е по-важно е да мобилизираме всички сили. Нямаме толкова дълга класна скамейка и отсъствието на някои футболисти оказва влияние“, сподели Русев в интервю за „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Изцяло се концентрираме върху това, което предстои от мачовете в първата шестица.

За нас най-важното в момента е да насочим усилията си към мачовете, които предстоят.

Не искаме да правим катаклизми и да драматизираме толкова много ситуацията. Напрежението е голямо не само сред феновете, а и в треньорския екип, който е нормално да бъде в тежка ситуация и работи в напрегната обстановка в момента. Най-доброто за Берое е да мобилизираме футболистите и да направим добри резултати в предстоящите мачове“, добави изпълнителният директор на Берое.

„Оттам произлиза и нашият кредит на доверие. Катаклизми има във всички отбори. Представете си какво ще стане, ако сменяме треньорите след две-три загуби в шампионата. Всички отбор ще трябва да правят по три треньорски смени на сезон минимум. Александър Томаш дава всичко от себе си. Това го виждаме. За съжаление има спад в отбора. Отчитаме това нещо. Като ръководство смятаме, че не всички причини се дължат в работата на треньорския екип. Разделихме с футболисти, които бяха основни за нашия отбор. Тези, които успяхме да привлечем все още са длъжници на отбора, което оказва влияние. Винаги сме с поглед и към нашата школа. Искаме да даваме шанс за развитие на младите футболисти. При такова напрежение не винаги ще може да разчитаме на млади футболисти. Изходът е само един – трябва да се върнем към победния ход, тъй като напрежението няма да спадне, докато Берое не се върне в играта и не се постигат резултатите, които искаме да виждаме“, допълни той.

„Изцяло оправдавам хората, които имат претенции и изразяват недоволството си. Играта е за публиката и имат пълното право да изразяват своята позиция.“

„Доверие между футболисти и треньор има. Нормално е да има напрежение, след като отборът изпадна в такова положение. Нещата ще се успокоят, когато започнем да побеждаваме. Това е ясно на всички.“

„Проблемите до голяма степен се дължат на липсата на пет основни футболисти, които бяха част от състава през първия полусезон. Това са неща, които отслабиха отбора. Тези, които ги замениха все още са длъжници на отбора.“

„В момента се справяме с бюджета, който сме поддържали през последните години. Нямам информация бюджетът да бъде редуциран“, продължи председателя на борда на директорите на клуба.

„Темата за Димитър Бербатов доста се коментира. Аз не знам дори за такава вероятност, за да я коментирам.“

„Не всяка година успяваме да постигнем тази цел, но нещата зависят, както от нашите сили и възможност. Ние не сме се отказали. Все още не знаем дали четвъртото място ще даде възможност да играем в плейофа за Лига Европа. Ние сме само на три точки от четвъртото място и продължаваме борбата“, каза още Илко Русев.