След не чак толкова дълго прекъсване битките от родния футболен елит се завръщат с пълна сила. Тимовете на Ботев Враца и Берое ще имат честта на открият новия сезон в efbet Лига 2019/2020. Двубоят е в петъчния ден от 18,45 часа на стадион "Христо Ботев" във Враца, като ще бъде излъчен пряко в ефира на NOVA SPORT.

Мача ще можете да проследите минута по минута и в GONG.BG.

В този толкова ранен етап от първенството болшинството новини около двата състава са доминирани от все още продължаващата селекция. И Ботев Враца, и Берое се разделиха с някои основни играчи и други, които имаха не чак толкова основна роля.

Сред най-големите загуби за врачани попадат фигури като Емил Стоев (завърнал се в Славия след изтичането на своя наем) и Йордан Апостолов (подписал с Етър). Съдбата им споделиха още Едгар Тур, Даниел Гаджев, Антон Огнянов, Тревор Елхи, Костадин Гаджалов и Мариян Иванов. В същото време в състава на Сашо Ангнелов пристигнаха Ангел Лясков (под наем от ЦСКА), опитният Христо Златински и Венцислав Керчев (преотстъпен от Лудогорец). Все още се изчаква решението на Валери Божинов дали ще подпише с Ботев Враца за втори престой.

Берое, от своя страна, се раздели с Меска, Емин Ахмед, Матеус Леони, опитния Владимир Гаджев и резервния страж Георги Аргилашки. Под Аязмото се завърна Пламен Колев, като бяха привлечени също Петко Цанков, Зоран Йосипович и Юлиян Ненов (който през първата половина на миналия сезон игра именно за Ботев Враца, след това имаше кратка авантюра в Мароко).

През миналия сезон Берое успя да запише дубъл на съперника си от Враца. У дома момчетата на Александър Томаш се наложиха с категоричното 4:0, докато гостуването спечелиха с минималното 1:0.