Шампионът Лудогорец „стъпи накриво” още в първия си мач от плейофната фаза в Първа лига, завършвайки наравно – 0:0, у дома срещу гостуващия Берое. Изключително представяне изнесе стража на старозагорци Душан Перниш, който направи всичко по силите си да съхрани точката за своите, която е първа от три кръга насам. Лудогорец пък не победи за пръв път от три поредни мача, като вече има 63 точки, на шест пред втория ЦСКА, който е и с мач пасив.

Берое пък е шести с 43 точки, водейки с една точка на Черно море, който също е с мач "в ръкава".

Класиране Първа шестица Първа лига

Разградските „орли” изиграха много силно второ полувреме, а промените на Стойчо Стоев дадоха резултат, след като първата част двата отбора не предостави кой знае колко сериозни голови ситуации. Именно през второто полувреме пък се видяха грандиозните прояви на Душан Перниш, който отчая с изявите си Марселиньо, Клаудиу Кешеру и Абел Анисе и Джоди Лукоки.

Играч на мача: Душан Перниш

Стойчо Стоев подреди своите футболисти в схема 4-2-3-1, като голямата изненада бе завръщането на Ренан дос Сантос под рамката на вратата за седемкратния шампион на България. Рокадата бе продиктувана, след като Пламен Илиев се контузи по време на тренировка за националния отбор на България. Това е първа поява на Ренан дос Сантос в официален мач за Лудогорец през 2019-а година, след като дойде зимно неразбирателство между него и ръководството на родния шампион за неговия договор. Предварителните информации бяха, че Хорхе Броун ще започне, а аржентинският страж дори не е в групата за двубоя, като че ли реабилитрането на бразилеца в Разград започва от този миг. Квартетът пред Ренан беше изграден от Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев и Рафаел Форстър, а атаката бе водена от Клаудиу Кешеру. Светослав Дяков изведе домакините с капитанската лента.

Александър Томаш подреди старозагорци в схема 4-3-3. Триото в средата за Берое бе от Милен Желев, Александър Цветков и Яя Меледже, а на върха на нападението беше капитанът Мартин Камбуров, подпомаган от Рубен Бригидо и Меска.

Домакините, очаквано, стартираха по-амбицирано срещата, докато Александър Томаш бе подредил своите играчи с по-дефанзивни функции. В третата минута Сисиньо опита да изненада защитата на Берое, озовавайки се на върха на нападението, но добра проява на Милен Желев неутрализира опасността. 

Шефът на ДЮШ Лудогорец: Нямам съмнение, че ще бием ЦСКА и за Купата и за Първа лига

В 12-ата минута пък дойде първата по-голяма опасност, а тя бе на сметката на Берое. Топката бе центрирана отляво и ниско към Мартин Камбуров, а Рафаел Форстър стигна пръв до нея. Бразилският бранител обаче се представи много слабо, пускайки кълбото под себе си, а Камбуров остана очи в очи с Ренан. Голаджията отправи удар, но бразилският вратар показа завиден рефлекс, предотвратявайки сигурен гол за старозагорци.

28 снимки

Осем по-късно Джоди Лукоки видя вляво Марселиньо, който преодоля Иван Бандаловски и стреля с десния крак, но топката се спря във външната страна на мрежата на Перниш. В 36-ата пък дойде първият по-сериозен шанс за домакините. Кешеру изведе Вандерсон зад гърба на защитата на Берое, а халфът на Лудогорец стреля, но Перниш вече бе скъсил ъгъла. Последва разбъркване и пас на Вандерсон към Кешеру, който отбеляза, но съдиите маркираха засада на Вандерсон, макар той да бе извън очертанията на терена при подаването към него.

В 43-ата минута пък Лудогорец имаше чудесна възможност да поведе. Марселиньо центрира прекрасно за Джоди Лукоки, който се хвърли на плонж и стреля с глава, но топката прелетя опасно близо край десния страничен стълб на вратата на Берое.

Още в 50-тата минута пък Ренан трябваше да се намесва и да доказва своята класа и го направи по феноменален начин. Ерол Алкан отклони с глава топката към втора греда за Александър Цветков, който стреля от воле фамозно, а Ренан показа блестящ рефлекс и отклони в корнер.

Две по-късно Лудогорец можеше да поведе в резултата. Клаудиу Кешер бе изведен добре отляво и стреля, но Перниш скъси и отрази, а при последвалата бъркотия в наказателното поле на Берое топката се озова аут, след което Иван Бандаловски се удари тежко в гредата.

Стойчо Стоев: В плейофите лесно няма!

В 57-ата минута Марселиньо сътвори грандиозен пропуск за своите. Лукоки изведе много умело съотборника си, който напредна на скорост, озовавайки се очи в очи с Перниш. Плеймейкърът реши да стреля от по-голямо разстояние, вместо да нахлуе още по-напред, а анемичният му удар бе уловен от Перниш. Две по-късно дойде нов, феноменален пропуск за домакините. Джоди Лукоки направи чудесна солова акция отляво и си проправи място за удар по диагонала, но топката премина встрани от вратата на гостите.

28 снимки

В 77-ата пък Душан Перниш респектира всички на „Лудогорец Арена” с феноменална проява. Резервата Адриан Попа центрира блестящо за оставения непокрит Абел Анисе, друга резерва. Халфът на „орлите” стреля с глава от вратарското наказателно поле, но топката бе укротена на голлинията от стража на беройци и резултатът се запази.

Пет по-късно и Антон Недялков опита късмета си с удар от границата на наказателното поле, но топката излезе аут. В добавеното време на мача пък Марселиньо изпусна пореден „златен шанс” за своите. Бразилецът и Клаудиу Кешеру искаха да вкарат и двамата, но в крайна сметка честта се падна на Марселиньо да стреля, но топката премина встрани от вратата на Берое.

В следващия кръг Лудогорец приема ЦСКА в „гвоздея” на кръга, докато Берое домакинства на Ботев Пловдив.


ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 0:0

Лудогорец (4-2-3-1): Ренан дос Сантос – Антон Недялков, Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Сисиньо – Серкан Юсеин (53' - Абел Анисе), Светослав Дяков /к/ - Джоди Лукоки (63' Адриан Попа), Марселиньо, Вандерсон (85' - Димо Бакалов)– Клаудиу Кешеру

Треньор: Стойчо Стоев

Берое (4-3-3): Душан Перниш – Александър Василев, Никита Баранов, Ерол Алкан, Иван Бандаловски – Милен Желев (90' - Стоян Иванов), Яя Меледже, Александър Цветков – Рубен Бригидо, (86' Матеус Леони) Меска (66' - Педро Еуженио), Мартин Камбуров /к/.

Треньор: Александър Томаш

Съдия: Владимир Вълков (Пловдив)

Стадион: "Лудогорец Арена", (Разград)