Три поредни загуби. Така Берое приключи редовния сезон в Първа лига, а кошмарната пролет дойде в рязък контраст с начина, по който старозагорци завършиха есенния полусезон – сладка, важна и заслужена победа над Левски с 2:1.

Но какво се случи в водения от Александър Томаш отбор след подновяването на битката през 2019 година.

В шестте изиграни мача „зелено-белите“ постигнаха само две победи и допуснаха цели 4 поражения, като в тези двубои те се изправиха само веднъж срещу тим от Първата шестица – ЦСКА.

А цифрите са стряскащи на фона представянето от есенния полусезон, когато Берое печелеше почти средно по 2 точки в мач. През пролетта този актив падна на половина. Сривът ясно личи и на база реализираните попадения – по 1,45 средно на мач през есента, и едва по половин гол на двубой през настоящата година.

И докато през първия полусезон Берое бе с третата най-добра защита в Първа лига с инкасирани средно по 0,75 гола на среща, то в шестте пролетни мача този коефициент се покачи 1,3.

След домакинската загуба от Витоша Александър Томаш си позволи да изрази съмнение в искреността на своите играчи. От друга страна, изпълнителният директор на клуба Илко Русев е категоричен, че треньор и играчи не са изгубили доверието си един към друг.

А въпреки шестото място в края на редовния сезон, в Берое не са се отказали от целта си – квота за евротурнирите.

Повече може да видите в материала на DIEMA SPORT, излъчен в предаването „Преди кръга“.