Голмайсторът на Берое Мартин Камбуров отклони предложението да коментира показаното от тима в зимните си проверки. Легендарният голаджия заяви, че все пак това са само подготвителни мачове, чиято единствена цел е да подготви беройци за подновяването на първенството в Първа лига.

„Треньорите ще кажат дали ни и било добре лицето в контролите. Аз не мога да кажа. Това са все пак само проверки. На 17 февруари ни е първият мач, тогава е важното да бъдем готови”, заяви опитният Камбуров.

„Аз съм здрав, едва ли ще изненадам треньора с някакви качества. Надявам се да помагам. Всъщност мисля, че си върша добре работата и искам да продължа по същия начин”, добави 38-годишният свиленградчанин.

„Има доста футболисти в Европа, които са в напреднала възраст и продължават. Трябва да тренираш колкото по-младите колеги.”

„Миналата година малко не ни стигна за Европа. Сега трябва да играем по-добре. Ако го правим, ще вкарам и повече голове.”

„Головете ми дотук не са никак малко. Докато вкарвам, ще изпитвам наслада. В мига, когато имам 2 гола в 36 мача няма нужда някой да ме „отказва”. Сам ще го направя. Когато съм отбелязал от 19 мача 11 гола ,значи се справям добре.”

„Ще се опитам да помагам. Бил съм в ЦСКА и Локо Пд, знам какво е нужно, за да функционира един футболен клуб както трябва. Трябва да се остави спортният директор да работи, а треньорът – да управлява отбора. Дори едната година да не ни се получи, дори и втората да не стане, на третата ще се случи. Може би ни трябва една малка стъпка да се доближим поне до Левски. Те вчера продадоха Обертан, виждате за какви бюджети става дума. Те (Левски и ЦСКА – б.р.) имат сериозни бюджети, които им позволяват да привлекат качествени чужденци, за да заменят Обертан и Десподов”, завърши Камбуров.