Павел Виданов беше зарадван с бутилка шампанско при официалния си дебют с екипа на Берое. За негово нещастие, както и на неговите съотборници, победител не беше излъчен в двубоя с Верея, с който двата тима откриха кампаниите си за новия сезон. И Виданов сподели защо според него тимът му не е стигнал до успеха.

"Много напрежение имаше в този мач, старт на първенството, някои момчета нямат толкова много опит. На самия стадион имаше хора, които оказаха своя тежест. Отборът на Верея не ни затрудни толкова много, но ние не успяхме да изпълним тов,а което бяхме тренирали предварително. Не играхме така, както искахме, имахме много брак. Прибързвахме, не можахме да сменим фланга, не изчакахме последния пас, за да се случи голова ситуация."

"Получи се битка, здрав мач, феновете видяха желание и старание от двата отбора. Жалкото е, че не почнахме с победа сезона. Иска ми се очакванията да не са натежали върху нас, този мач не е от решаващите. Накрая можем и да сме печеливши. Как да говорим за напрежение срещу Верея, какво остава като дойдат ЦСКА, Левски и Лудогорец? Когато сме под натиск не можем да играем играта си, може би ни трябва време да довършим стила си", заяви Виданов пред DIEMA SPORT.

Според него, големият брой новопривлечени това лято, както и все още ненапълно приключената селекция не може да служи като оправдание за нулевото равенство. Бранителят смята, че сега е важно да се трупат точки, за да може занапред през сезона за Берое да става по-лесно.

"Не трябва да е оправдание обиграването на състава. Имаше отбори, които играха в Европа и имаха още по-малко време за почивка. Ясно е, че времето ни притиска, наистина има много нови момчета, но те трябва да се нагласят, влизаме в мачовете. Колкото по-рано взимаш точки срещу такива отбори, това ти дава спокойствие. После става още по-трудно. Не играхме толкова лошо, просто не ни се получиха нещата и нямахме търпение", заяви Виданов и разкри как се е стигнало до преминаването му в Берое.

"Моите цели винаги са били високи, искам да тренирам, да се уча да играя футбол. Берое ми го предлага. Дойдох тук, защото треньорите ме искаха, благодаря на всички, които ме доведоха тук. Аз съм човек, който иска да работи и да се развива, това трябва да е цел за всеки един футболист в България."

"Обади ми се Томаш един ден, пита ме дали искам да играя в Берое, поговорихме си за вижданията му по всички аспекти. В ситуацията, в която бях, реших, че това е най-доброто за мен. Най-важното е всеки да знае какво иска другият от него. Само така могат да се получават нещата на терена. А точно това е важното", завърши Виданов.