Берое записа трета поредна победа над Левски този сезон и зарадва феновете си за финал на сезона. Старозагорци, които бяха в титулярния си състав, надделяха с 3:1 над резервите на "сините" и си гарантираха и на теория четвъртата позиция, цел, за която наставникът им Александър Томаш беше обявил, че ще бъде преследвана. 

И за кой ли път в тъмен демон за столичани се превърна Мартин Камбуров. Ветеранът, който е футболистът с най-много попадения в мрежата на Левски в историята, наниза два гола и днес, с което вече има 18 срещу този съперник и изпревари Петър Жеков. 

Иначе още преди почивката Рубен Бригидо откри резултата за беройци, преди малко след почивкаат Камбуров да удвои. Валери Божинов намали от дузпа в 71-та минута, преди ветеранът да оформи крайния резултат секунди преди края на празна врата, отнемайки радостта на младия Стоян Иванов от дебютния му гол в елита. 

ИГРАЧ НА МАЧА: МАРТИН КАМБУРОВ (Берое)

Александър Томаш: Имаме работа върху детайлите

Шеф на Берое: Хубав сезон, чакаме максимум трима нови

Стоян Иванов: По-опитните в Берое много ми помагат

Камбуров захапа Крушарски след гол №18 срещу Левски

Камбуров: Надиграхме Левски, вършим прекрасна работа

Тодоров: Очаквах повече от играчите на Левски

16-годишен от Левски: Допуснахме лековати голове

Въпреки множеството промени в състава на гостите, те започнаха по-активно в мача. Макар да бяха без куп играчи, като Николай Михайлов, Иван Горанов, Станислав Костов, Хали Тиам, Нуно Рейш и Паулиньо, младите момчета на Георги Тодоров имаха желание да се докажат и създадоха няколко опасности. 

Първата от тях беше в 12-та минута, когато Давиде Мариани получи топката пред наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. "Сините" продължаваха да налитат по-опасно и имаха нова възможност в 19-та минута, когато Давиде Мариани този път със страхотен пас намери Валери Божинов непокрит в наказателното поле, но той от воле не успя да уцели добре топката. 

Още в следващата минута столичани пак бяха близо до попадението. Тогава Еркебулан Сейдахмет направи страхотен пробив и стигна до границата на наказателното поле, където намери непокрития дебютант в мъжкия футбол Мартин Д. Петков, но неговият изстрел мина на няколко сантиметра над гредата. 

И малко след това дойде и първата възможност за Берое в мача. За нея заслугата обаче беше на защитата и вратаря на Левски. Тогава Луи Нганиони върна една топка за Николай Кръстев, младият страж закъсня и това позволи на Мартин Камбуров да изскочи, но топката рикошира в крака му и мина на сантиметри встрани от вратата. 

Старозагорци поведоха с първия си точен удар в мача. В 28-та минута защитата на Левски проспа едно центриране в наказателното поле от Мартин Камбуров и топката стигна до Рубен Бригидо отдясно. Ударът на португалеца беше слабичък, но топката мина под ръката на Кръстев, чукна се в гредата и се оплете в мрежата за 1:0. 

До почивката всичко интересно беше пред вратата на домакините. В 34-та минута Валери Божинов поиска дузпа след съприкосновение с Александър Василев, но реферът Ивайло Стоянов си замълча. Още веднъж "сините" поискаха дузпа малко преди края на полувремето, когато пак Василев беше замесен, но този път претенциите бяха, че е играл с ръка. 

В крайна сметка Стоянов пак подмина ситуацията и така почивката дойде при гол аванс за старозагорци. След подновяването на играта домакините нанесоха още един бърз удар и предрешиха крайния изход на битката. И го нанесе, както често се случва срещу Левски, ветеранът Мартин Камбуров. 

В 50-та минута ветеранът надбяга защитата и се озова сам срещу Николай Кръстев. Ударът на Камбуров не беше особено силен, беше и в обсега на вратаря, но Николай Кръстев позволи топката да мине под крака му и да се оплете в мрежата - 2:0 за за домакините. 

След тази развръзка събитията на терена се поуспокоиха. Старозагорци се задоволиха да пазят аванса си, докато натискът на Левски не беше особено масиран, а пък и не водеше до сериозни опасности пред Душан Перниш. 

Давиде Мариани опита няколко далечни изстрела, но без успех. За да се стигне до 70-та минута, когато "сините" получиха дузпа. Тогава Станислав Иванов нахлу до границата на наказателното поле, където беше съборен от Матеус Леони. Този път Ивайло Стоянов посочи бялата точка, а от нея Валери Божинов беше безпогрешен, въпреки че вратарят уцели ъгъла, но не успя да се намеси - 1:2. 

Това накара левскарите да тръгнат по-смело напред в следващите минути в търсене поне на частичния обрат. Но бяха близо до това да инкасират трето попадение. В 78-та минута младият Стоян Иванов намери по перфектен начин Мартин Камбуров зад защитата и сам срещу Николай Кръстев. Изстрелът му обаче беше спасен от вратаря. 

Две минути след това "сините" бяха близо до изравняването, когато опасно центриране към Валери Божинов беше пресечено в последния момент преди нападателят да засече топката. И така статуквото се запази непроменено. 

В крайна сметка остана време и за трети гол за беройци. Той дойде в предпоследната минута, когато младият Стоян Иванов си изработи гола и топката се търкулваше към голлинията, но на по-малко от метър от нея Камбуров реши да отнеме радостта на младока и вкара на празна врата за крайното 3:1. 

Така Берое си подпечата четвъртото място в края на сезона срещу резервите на Левски и това е трета поредна победа срещу този съперник на старозагорци. А пък "сините" ще чакат баража с Етър, за да знаят дали ще играят в Европа след малко повече от месец. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Меска, Александър Цветков, Иван Бандаловски, Александър Василев, Матеус Леони, Рубен Бригидо, Иван Минчев, Мартин Камбуров;

Резерви: Георги Аргилашки, Стоян Иванов, Валентин Иванов, Пламен-Андрей Апостолов, Надим Ангелов, Георги Маджаров, Христомир Иванов;

Левски: Николай Кръстев, Луи Нганиони, Давиде Мариани, Еркебулан Сейдахмет, Седрик Унтонджи, Милош Цветкович, Деян Иванов, Мартин Райнов, Мартин Д. Петков, Валери Божинов, Станислав Иванов;

Резерви: Петър Иванов, Томислав Папазов, Ивайло Иванов, Мартин П. Петков, Илия Юруков, Марин Петков.