Спортният директор на Берое Валентин Грудев оцени високо представянето на тима в мача с Левски. Според него, ако не е бил лекият срив в средата на плейофната фаза, тимът е щял да се класира и по-напред от четвъртата позиция. 

"Аз лично съм много доволен от момчетата, показахме и затвърдихме стила, който в последните ни мачове демонстрираме. С него надиграхме доста отбори, включително и шампиона на България. Успяхме да накараме и ЦСКА да играе 70 минути дефанзивно. Успяхме да вземем максималното от преките съперници и три пъти победихме Левски." 

"Ако махнем сътресението в средата на плейофите, сега щяхме и да сме по-щастливи. Но тези момчета играят срещу отбори, които също са мотивирани за успехи. Надявам се догодина да сме още по-добре, доволен съм от сезона", заяви Грудев и коментира селекцията за лятото. 

"Търсим две, максимум три позиции. Търсим централен нападател, с цялото ми уважение към Мартин Камбуров, с когото сме в симбиоза. Търсим може би и офанзивен халф, а може би следващата седмица ще обявим първите две попълнения - български футболисти. Ще се разделим и с някои играчи, още утре ще е ясно. Селекцията продължава", сподели шефът на старозагорци и разкри може ли да има и продажби. 

"Охене и Педро имат договори за още по една година с Берое. С повечето футболисти от днес имаме дългосрочни договори, по време на мача ни информираха за сериозен интерес към нашите футболисти. Смятам, че няма незаменими футболисти, но ше се постараем да ги задържим на всяка цена, защото такова е желанието на треньора - да запазим състава. Но не сме клуб, който може с лека ръка да отказва пари за играчи", сподели Грудев и коментира входящите трансфери.  

"Смятаме, че търсим вариант за двама класни футболисти, които да ни вдигнат още нивото. Да не допускаме грешки. Трябва конкуренция на Мартин Камбуров, в тази позиция няма да избързваме като миналата година и преди това", заяви шефът на Берое и сподели дали контузените ще са на линия за старта на подготовката.  

"Всички футболисти ще са на линия, Ангелов и Вандерсон са готови за подготовката. Никита Баранов и Охене са с нормални за футбола проблеми, затова ги пуснахме да си направят операциите. Ние сме си направили сметката, имаме балансиран отбор, дава ни достатъчно основание и надежда за следващия сезон", заяви Грудев и накрая разкри, че трима юноши ще бъдат пратени под наем във Втора лига. 

"Днес водих преговори с два отбора от Втора лига, ще искаме всички наши юноши, с които ше подпишем договори, да трупат игрова практика подготовка там. На този етап не всички заслужават да влязат веднага, а като ги взимаме в групата, не им даваме възможност да играят за юношите. Минимум трима от нашите юноши ще пратим във Втора лига", завърши спортният директор на беройци.