Големият голаджия на Берое Мартин Камбуров изрази радостта си от завършека за неговия тим на сезона с победата над Левски с 3:1. Именно два гола в мача добави №9 за Берое, като тези му два гола наброиха 18 срещу „синия” клуб в историята. Същевременно Камбуров похвали Локомотив Пловдив за триумфа за Купата на България и сподели, че няма какво да си каже с "един човек, който е там".

„Искам да поздравя целия отбор, тъй като бяхме концентрирани в целия мач. Говореше се, че Левски щял да играе с юноши, но не беше точно така. Записахме закономерна победа за нас. Аз не деля головете, но тези срещу Левски ще останат в историята. Докато някой не ме мине, така ще е. Това ме прави горд, радвам се, но е хубаво, че показахме добра игра за последно през сезона. Жалко е, че две години поред завършваме на място, което сме заслужили, а то можеше да ни даде шанс да играем бараж, но две поредни години отбор извън Топ 4 взима Купата на България. Това е голям карък за нас”, стартира Камбуров пред медиите.

„Съжалявам за Купата, тъй като исках да я вземем. Можеше да се представим и по-добре в някой мачове, но трябва да бъдем реалисти и мястото ни е заслужено”, продължи още Камбуров.

„Радвам се, че Локомотив Пловдив взе Купата. Разбира се, че съм щастлив, тъй като всеки знае какво съм дал за този клуб. Там има човек, който няма как дори да контактувам. Аз няма как да играя при човек, с който няма какво да си кажа. Не мразя Локомотив, това не е истина, тъй като се говореше така”, коментира Камбуров.

„Не знам догодина какво ще стане с мен. Надявам се да се вземе нападател, който да ми помага, но ако и той вкара 15-16 гола, а аз 10-15, то това ще помогне за израстването на отбора. Тази година Педро Еуженио се прояви и Боби Цонев, докато беше при нас”, анализира той.

„Пролетта имах здравословни проблеми. Не бях това, което трябва да съм, но има неща, които хората не знаят. Не съм тренирал по 7-8 дена, а това е тежко за мен. Надявам се през лятото да направя добра подготовка и да помагам на Берое”, изрази надежда нападателят.

„От тази гледна точка с Георги Илиев сме по-опитни и знаем къде да се спестим. Зрителите го виждат и може би затова играем още. Няма тайни, рецепти и всеки играе за себе си”, завърши Мартин Камбуров.

Исторически демон попиля младоците на Левски