Председателят на Борда на директорите на Берое Илко Русев коментира пред Gong.bg раздялата на клуба по взаимно съгласие със старши треньора Ферарио Спасов, която стана факт минути след края на последния мач за сезона на беройци – 2:1 срещу Ботев.

„През следващия сезон ще има нов треньорски екип. Съобщихме и на треньорския щаб, и на футболистите за раздялата. Все още не е ясно кой ще бъде треньор. До една седмица ще стане ясно най-вероятно. Има време да решим това нещо. Шампионатът бе такъв, че трябва да направим промени. Няма какво да го крием амбициите ни бяха много по-сериозни през този сезон. Първенството проведохме с два треньорски щаба, но нещата не се получиха и трябваше да направим промяна.“

Треньорска рокада в Първа лига

„До няколко дни с новия треньорски екип ще обсъдим ситуацията с футболистите с изтичащи договори. Все пак трябва да имаме предвид мнението на новия треньор. С Ферарио Спасов сме коментирали ситуацията, но с оглед ситуацията, трябва да стиковаме нещата с новия треньор. В Берое по селекцията основната дума винаги е имал старши треньорът“, коментира Илко Русев.

В началото на следващата седмица се очаква да проведат серия от разговори с футболистите с изтичащи договори. В понеделник се очаква да разговарят с Венци Василев и Жуниор Мапуку, а във вторник с Иво Иванов.