Берое спечели с 3:1 тренировъчния мач срещу Миньор Раднево, който се игра на „Спортна база Берое“. Мартин Райнов отбеляза два гола за победата на старозагорци, а едно попадение добави Вандерсон. Почетният гол за Миньор вкара Ангел Костов в 61-та минута. Двубоят се игра в две полувремена от по 40 минути. 

Берое имаше видимо превъзходство над своя съперник през първото полувреме.

Старозагорци поведоха в резултата в 6-та минута. Христо Иванов подаде към Вандерсон, който отправи диагонален удар, топката срещна левия стълб на вратата на Михаил Михайлов и влетя в мрежата му.

Миньор Раднево организира опасна контраатака в 8-та минута. Костадин Пеев отне топката и подаде към Ангел Костов, който се опита да прехвърли Георги Аргилашки, но топката излезе в аут.

Валентин Иванов се озова на много добра позиция в 9-та минута и стреля, но ударът му бе отразен от Михаил Михайлов.

Мартин Райнов отправи удар от дъгата на наказателното поле на Миньор Раднево в 14-та минута, но Михаил Михайлов спаси.

Берое организира нова много добра атака в 19-та минута, когато Александър Василев центрира в наказателното поле на Миньор, където Драго Фирцулеску овладя топката и финтира Васил Ботев, след което стреля, но от гол линията Станислав Белчев успя да избие топката с глава в корнер.

Вандерсон центрира от корнер в наказателното поле на Миньор Раднево в 20-та минута, след което Валентин Иванов стреля с глава, но неточно в аут.

Берое поведе с 2:0 в 35-та минута. Вандерсон центрира от фаул в наказателното поле на Миньор Раднево, където Мартин Райнов бе изпуснат от защитниците и отблизо с глава вкара топката във вратата на Михаил Михайлов.

През второто полувреме играчите на Миньор Раднево бяха по-активни и успяха да създадат по-сериозните опасности.

Александър Енев пусна добър пас в 60-та минута към Кирил Личев, който навлезе в наказателното поле на Берое и стреля, но Иван Гошев се намеси решаващо и изби в корнер.

Миньор Раднево намали изоставането си в резултата в 61-та минута, когато Кирил Личев центрира от корнер в наказателното поле на Берое, където Станислав Белчев с глава продължи към Ангел Костов, който с красива задна ножица вкара топката във вратата на Иван Гошев.

Миньор Раднево можеше да изравни резултата в 80-та минута, но ударите на Янко Енчев и Димитър Трайков бяха блокирани.

В първата минута на добавеното време на тренировъчната среща Берое организира много добра контраатака. Мартин Райнов комбинира с Вандерсон, но на бразилеца бе маркирана засада.

Съдията свири дузпа за Берое в 83-та минута. Вандерсон направи много добър пробив, след което бе съборен в наказателното поле на Миньор Раднево и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Мартин Райнов, който оформи крайния резултат в мача в 84-та минута.

Берое ще завърши предсезонната си подготовка с контрола срещу Ботев Гълъбово, която е в събота от 18:30 часа на „Спортна база Берое“.

Берое: Георги Аргилашки (46‘ Иван Гошев) – Веселин Весков, Валентин Иванов, Георги Ангелов, Александър Василев – Мартин Райнов, Стоян Иванов, Христо Иванов  - Драгош Фирцулеску, Мартин Камбуров (56‘ Мануел Иванов) Вандерсон