Берое навършва 103 години от своето създаване днес!

6 май 1916 година е специална дата в историята на Берое. Тя се счита за начало на организирания старозагорски футбол, чиито традиции през 1959 година наследява обединеният спортен клуб Берое с официалния си учредителен документ от събранието на 19 март 1959-а. На 6 май започват редовните занимания на футболната чета към туристическо дружество Верея.

През този над един век Берое заслужено заема централно място в българския футбол.

"В тази богата история ние споделихме много радост и незабравими двубои. Извоювахме много слава, спечелихме много купи и никога не се предадохме. Бяхме заедно в тежки моменти, които се надяваме да останат далеч назад във времето", пише официалният сайт на клуба.

През годините за Берое играят големи имена и голмайстори в историята на българския футбол. Стотици са талантливите играчи, които оставиха своя отпечатък по родните и световни терени.

"Пожелаваме на всички беройци да бъдат здрави, да споделим още много победи на футболния терен, да продължавате да обичате Берое с онази страст и вярност, която винаги е била символ на нашия клуб. Уверени сме, че заедно ще постигнем още много успехи и слава! Благодрим на всички "зелени" сърца за подкрепата и любовта! Ще се видим отново там, където винаги сме заедно и споделяме своето щастие – на Храма! Онзи, в който религията е само една – Берое!

Светът е Берое! Този свят е кръгъл, събран в кожено кълбо, което всеки привърженик на отбора усеща в стомаха си, свит на топка, когато на стадиона тя трябва да опъне мрежата на противниковата врата. След това се превръща в сълзи от болка или от радост!

Берое е свят, който обединява и те кара да обичаш…и всичко в него е зелено!

Винаги носете Берое в сърцето си!", написа още клубният сайт на старозагорци.

Честит празник, беройци!