Старши треньорът на Берое Александър Томаш за пореден път обърна внимание на индивидуалните неточности, които според него са коствали на неговия тим загубата 1:2 от Етър в 8-ия кръг на efbet Лига. Той обаче побърза да направи уточнение, че това поражение по нищо не прилича на онова от Царско село седмица по-рано, когато специалистът беше много краен в негативните оценки към футболистите си.

„Никога не съм коментирал съдийството. И сега не искам. Мога да кажа много неща, откакто съм в Берое”, заяви Томаш по отношение червения картон за Иван Бандаловски. „Искам да говоря за мача – влязохме по много добър начин. Контролирахме играта и после допуснахме глупава грешка. Имахме много ситуации, но ни вкараха на контраатака. После се повтори мача с Арда.”

„Трябва да се научим, че когато не можем да спечелим мач, не бива да го губим. Поздравявам домакините. Те са отбор, който също опитва да играе футбол. Опитахме се да ги пресираме и мисля, че успяхме. Все пак футболът е игра на голове.”

„Грешките ги виждам индивидуално. Ние не допускаме колективни грешки. Опитваме се да играем футбол, но допускаме неточности в много тъпи ситуации, които водят до голове. Естествено, че всяка загуба е негативна и неприятна, но тя може само да ни научи. Тази обаче е доста по-различна от онази срещу Царско село. Там бях доста краен и критичен. Това обаче не значи, че трябва да се оправдаваме, да се крием. Всеки трябва да направи реална преценка сам за себе си.”

„Мисля, че и Вандерсон, и Алкан могат повече. Генев го извадих, защото го усетих, че психически не е готов да продължи. Етър разчитаха на защита и дълги топки, игра един срещу един. Прецених, че на Еуженио, който имаше разтежение, 45 минути му стигат. Естествено, имаме много неща за изчистване. Ще работим и дано подобрим резултатите си.”

„След 2 поредни загуби, ако допуснем подценяване на Витоша, не сме за клуб като Берое. Срещу Царско село изиграхме слаб мач. Даже не просто слаб, а такъв, от който се срамувам. В останалите мачове, дори в този срещу Лудогорец, смятам, че бяхме водещият тим”, каза Томаш.