Септември победи Берое в гостуването си в Стара Загора с 2:1 в мач от 22-я кръг на efbet Лига. Голът за домакините бе дело на Винни Трибулет, а за отбора от София точни бяха Димитър Костадинов и Мартин Петков. Септември вече е на 12-а позиция с актив от 19 точки, докато Берое остава на 11-о място с 20 пункта на сметката си.

Още във втората минута футболист на Берое опита удар с глава от добра позиция, но Димитър Шейтанов внимаваше и без проблеми улови. Красимир Станоев от Септември в 10-а минута овладя с първото си докосване и с второто опита удар от сериозна дистанция, но топката профуча високо над напречната греда на Иван Караджов.

.LAP
17 снимки

Седем минути след това Сана Гомес направи интересно отиграване с левия крак, което изглеждаше като центриране, но се превърна в удар, а в последния момент Шейтанов успя да реагира и да избие в корнер. В 20-а минута Симеон Мечев получи извън наказателното поле и не се поколеба да опита късмета си от разстояние, но ударът на играча на Берое премина покрай дясната греда на Септември.

В 41-а минута Божидар Пенчев направи страхотен самостоятелен пробив, а Сана Гомес получи на лявото крило, след което веднага центрира в наказателното поле, където бе Винни Трибулет, който стреля, а след получилия се рикошет, топката влетя в мрежата на Шейтанов - 1:0 за Берое.

Септември имаше добър шанс да изравни резултата само три минути след началото на втората част, след като топката бе върната на точката на дузпата, но двама играчи не се разбраха и Берое оцеля в тази ситуация.

В 55-а минута Септември направи хубава атака, при която на левия фланг Симеон Александров получи и центрира перфектно за Димитър Костадинов, който се възползва от неразбирателството в защитата на Берое, за да забие топката с глава в мрежата на Караджов и да изравни резултата - 1:1.

В 70-а минута Симеон Мечев отне добре топката и напредна с нея в крака, след което реши да опита мощен удар от дистанция, който премина встрани от дясната греда на Шейтанов. Добър опит на полузащитника на Берое! Седем минути след това Сана Гомес хубаво проби и отляво и центрира към Спас Георгиев, който отправи удар от упор с глава, но Димитър Шейтанов блесна с невероятно спасяване с една ръка, избивайки в корнер.

В 85-а минута Септември направи страхотна контраатака, а Мартин Ачков навлезе в наказателното поле и предостави чудесен пас към Мартин Петков, който успя да завърши прецизно, за да осъществи пълния обрат.

Само две минути след това Сана Гомес направи нов великолепен пробив, при който намери Спас Георгиев, който стреля от чиста позиция, но футболист на Септември се намеси на голлинията. След това най-съобразитилен бе Калоян Кръстев, който успя да вкара топката в мрежата от близка дистанция и да изравни резултата. Попадението бе дълго разглеждано с ВАР, а все пак главният арбитър реши сам да прегледа ситуацията, след което отсъди, че има засада.

Повече чисти положения в срещата нямаше и Септември успя да измъкне трите точки във визитата си на Берое

Стартови състави: 

Берое: 73. Иван Караджов, 5. Зария Ламбулич, 6. Макс Челич, 14. Педро Енрике, 3. Сана Гомеш, 8. Серкан Юсеин, 16. Симеон Мечев, 2. Каскардо, 77. Божидар Пенчев, 21. Вини Трибуле, 98. Тонислав Йорданов

Треньор: Николай Киров

Септември София: 12. Димитър Шейтанов, 4. Иван Арсов, 5. Асен Георгиев, 26. Константин Чешмеджиев, 11. Мартин Ачков, 14. Мартин Стоянов, 20. Красимир Станоев, 25. Себастиан Якубек, 18. Петър Чуич, 24. Атанас Кабов, 9. Валентин Йосков

Треньор: Светослав Петров