Среща между ръководството на ПФК Берое и фенове на тима се състоя тази вечер на трибуните на стадиона в града. На срещата присъства и треньорският щаб на представителния отбор, а целта на събирането беше да се обсъди актуалното състояние на Берое – финансово, административно и спортно-техническо, както и бъдещите очаквания към този момент.

Изпълнителният директор Стелиян Попчев разказа как ръководството прави всичко възможно за нормалното съществуване на клуба, като всички усилия са насочени към това все повече хора да идват на мачовете.

"Бихме искали да получим подкрепата на цялата беройска общност и се надяваме, че точно нашите фенове ще помогнат за по-доброто бъдеще. За нас подкрепата им е изключително важна. Старирахме някои инициативи и планираме още, с които да запалим интереса им, но най-вече на децата. Искаме да ги върнем както на стадиона, така и в школата, чиито врати са отворени за всички желаещи. Искаме да има масовост, който ще доведе до по-голям и качествен подбор", каза още той.

Ръководството обяви още, че към настоящия момент бюджетът на целия клуб за следващия сезон възлиза на 180 000 лв. месечно, но се надяват той да бъде увеличен с подкрепата на фенове и бизнес. Добрата новива е, че към този момент има интерес от инвеститори, но тепърва ще стане ясно сериозността на намеренията им, като нещата са във фаза "взаимно проучване".

Петър Хубчев заяви пред феновете, че клубът трябва да продължи да бъде без задължения и да се направи всичко възможно това да бъде така и занапред. "Не трябва да се фокусираме върху един или няколко души, а трябва да гледаме целия клуб и да направим всичко възможно за неговото добро съществуване. Ако трябва да бъдем честни, към този момент имаме бюджет, с който ще се борим да запазим елитния си статут през следващия сезон. Всеки един трябва да е наясно с това. Трябва да сме сплотени и работим заедно", заяви още старши треньорът.

Срещата продължи с конструктивен диалог между фенове, ръководство и треньорски щаб, в който бяха обсъдени детайлни предложения и идеи, които да бъдат реализирани.