Нападателят на Берое Мартин Камбуров говори пред „Пичове Лулев” за рекорда на Петър Жеков, който подобри. Ветеранът стана най-резултатният нападател в българския футбол с 254 гола в първенството. Той направи и ретроспекция на цялата си кариера.

„Започнах да вярвам, че мога да стигна рекорда през 2019 година при първата вълна от коронавирус. След подновяването на първенството вкарах 7-8 гола. За Петър Жеков изобщо не съм вярвал, че ще мога да стигна. След завръщането от Китай започнаха да ми броят головете. Вестниците и журналистите ме информираха за всеки гол. Тогава рекордтът на Жеков беше в сферата на фантастиките. Да поддържаш в продължение на 7-8 години по 19-20 гола на сезон е нужно постоянство. Благодарен съм и на Локомотив, и на Берое. Успях да поддържам това ниво. Едно голямо благодаря”, започна нападателят.

„Със сигурност трябва да бъда добър пример, за който иска да се развива в нашата професия. Едно дете да запаля, да е мотивирано, ще бъда щастлив. За мен най-трудното е постоянството. 20 години съм в професионалния футбол и съм виждал футболисти, които изгравят за един сезон и след това изчезват. Трудно е да поддържаш ниво и да си на върха. Всеки сезон съм бил в Топ 3. Казвал съм, след като се завърнах, че ако падна под 10 гола на сезон сам ще се откажа. По 15 гола на сезон за мен е супер”.

„Строго индивидуално е за всеки. Нищо човешко не ми е чуждо. Стремя се да тренирам като останалите. Смятам, че е трудно да поддържаш темпо, ако почиваш. Много важно е да се опазиш от тежки травми. Комплексни са нещата. Хапвам си всичко. Аз и сега ходя на дискотека. И ние сме хора. Всеки трябва да си намери точното време. Не може да имаш мач в събота и два дни преди това да си на дискотека. Най-хубаво е след победа да пиеш една бира. Трябва да се намери точното време”, каза Камбуров.

Ретроспекцията на нападателя за кариерата му вижда в прикаченото видео.