Голмайсторът на Берое Мартин Камбуров даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което говори за изравнения рекорд на легендата Петър Жеков за най-много отбелязани голове в българския елит. Както е известно, при победата на "заралии" с 1:0 над Ботев Враца, Камбуров отбляза 253-ото си попадение в родния елит, колкото има и Жеков.  

40-годишният нападател коментира кога наистина е започнал да мисли, че може да подобри рекорда, къде иска да вкара така чакания 254-и гол, мисли ли за края на кариерата си и говори за всичките емоции около постижението.

Накрая Камбуров отговори дали е готов да играе отново за националния отбор, ако бъде повикан и кой, според него, ще стане шампион в efbet Лига.  


„Да, разбира се, осъзнавам какво се случва. Мисля, че така преживях един-два дена и се чувствам доста щастлив. Фланелката беше само с №253. Не слагам предварително неща, но за този момент си заслужаваше и трябваше да стане. Цяла вечер съм получавал поздравления и есемеси, обаждания. Докато бях в банята имах пропуснато повикване от Христо Стоичков. Мисля, че е заслужено, радващо е. Фенове също ме поздравиха“.

„И преди това играех футбол, но когато вече наближаваше да се изравни рекорда, няма как да се скрие това. Олекна ми, надявам се да се чувствам по-спокоен на терена в следващите мачове. Във футбола всичко се случва. Може би, ако беше друг мач, щях да ги вкарам. Друг път едно положение ми е достатъчно да вкарам гол. Така се получи този мач. Важното е, че успях да реализирам гол“.

„Никога не съм очаквал, че ще играя дотолкова. Да стигна до този рекорд е благодарение на Петър Жеков. Човекът-рекордьор направи така да имам стимул да се боря и да играя. Просто се чувствам много добре физически през годините, не съм имал сериозни контузии. Наслаждавах се на футбола. Всяка година бях постоянен. Това ме караше всяка година да продължавам да играя. Това ме прави щастлив“.

LAP.bg
15 снимки

„Няма определена бройка, искам да се наслаждавам до последния момент. Просто се надявам да съм здрав. Надявам се до декември да си изпълня договора и ще видя как се чувствам физически и дали отбелязвам голове. Не мисля нищо предварително или за отказване, искам до декември да се наслаждавам на играта. Посвещавам рекорда на баща ми, защото от началото той ми даде първата топка. И аз като баща виждам какво е. Сега е най-щастливият човек като родител“.

„Истината е, че през 2020 година, когато дойде COVID и прекъснаха първенството. Върнах се и станах голмайстор и се доближих на 16-17 гола. Чувствах се добре и си казах, че съм длъжен да опитам. Ето ме днес тук с равен брой голове, колкото Петър Жеков. Надявам се да не затворят до декември стадионите и да са пълни, защото футболът е за феновете. Не искам да говоря за след декември, а да се наслаждавам и да помагам на отбора“.

„Няма значение кога ще се случи. Важно е да съм здрав, отборът да игра добре и да победи, дори и да не вкарам. Ако имам шанс да отбележа, да. Много хора подценяват Левски и ще бъде тежък мач за нас. Ако го подценим, ще имаме проблеми. Мач с мач не си прилича, може да нямам шанс да отбележа“.

12 снимки

„Няма никакво значение срещу кой отбор и на кой стадион. Ще го изживея по един и същи начин. Да, след 253-ия това ще е най-трудният гол, който ще отбележа. Това е 47-годишен рекорд, нормално е да има емоция, тръпка, притеснение. Наистина имаше напрежение, защото изпуснах няколко положения и си казах: „Това е момента“. За моя радост успях да обърна ъгъла“.

„Всичко е в сферата на догадките. Няма да бъде коректно. Има договор с Берое и дължа много на него. Ще бъда благодарен на Берое винаги. Нека изкараме до декември и тогава ще го видим. Времената минаха. Виждате, че се случи, така че станах рекордьор с екипа на Берое. Не знам какво ще се случи след декември“.

„Говорил съм по темата. Ако някой реши да ме извика, винаги съм се отзовавал. Това обаче не е в моите компетенции“.

„Голяма любов към самата игра. Да минеш 100 гола трябва да имаш големи качества и голмайсторски нюх. Да си много постоянен, здрав и да нямаш контузии“.

„Според мен, на 95% Лудогорец играят най-добре в момента и притежават най-качествения отбор. Малко не им достигна за Шампионска лига. Според мен, най-близо до тях ще бъде ЦСКА“, завърши Камбуров.