Сериозни кадрови проблеми са затрупали Берое в последно време. Във всяка линия, като се изключи вратарският пост, има контузени състезатели. На заралии им предстои гостуване на Дунав в неделя. Двубоят в Русе е от 15:15 часа.

Бранителят Ерол Алкан е напуснал вчерашната тренировка заради контузия. Той е почувствал болка и не е могъл да продължи. Това поставя под въпрос присъствието му на терена през уикенда, съобщава вестник "Тема Спорт".

Вариант за негов заместник е Виктор Генев, който се завърна в игра в паузата - в контролата с Ботев Гълъбово. Този сезон Алкан е непоклатим титуляр, като е взел участие в 15 от 16-те шампионатни срещи. Бил е сред стартовите 11 в 14 от тях. През миналата пролет Алкан също беше неизменна част от тима.

Почти сигурно за Русе няма да пътува крилото Педро Еуженио. Португалецът вчера се готвеше отделно от основната група и няма изгледи да е готов за неделя. По-скоро Димитър Димитров-Херо ще реши да съхрани здравето му.

Този сезон Еуженио не за първи път има здравословни проблеми. Той е записал 12 участия, но е играл само 800 минути и е бил титуляр 10 пъти. Има 3 гола, но последният му е от 10 август - при 3:1 над Левски на "Герена". 

До голяма степен аут за Дунав е и халфът Карлос Охене. Той е смятан за основна фигура от Херо, но още не е взел участие в мач под негово ръководство. Ганаецът е в лазарета от близо два месеца. За последно игра при 0:2 от Черно море на 4 октомври. Преди това беше титуляр 11 пъти.

Мача в Русе пропуска централният нападател Зоран Йосипович, който още не е напълно възстановен от разтежение. Известни проблеми в последно време са имали също крилото Вандерсон и голмайсторът Мартин Камбуров, но и двамата би трябвало да са на линия за Дунав.