Наставникът на Берое Стара Загора – Димитър Димитров, говори ексклузивно за Gong.bg часове след обявената новина от стрелеца Мартин Камбуров. Както е известно опитният нападател на „заралии” обяви, че от новия сезон вече няма да носи фланелката за тима под Аязмото, а Херо потвърди вестта.

Lap.bg
11 снимки

Димитров акцентира, че от клуба са предложили на Камбуров договор за още една година, но с условността, че треньорският щаб няма да разчита на него толкова често, колкото му се иска на стрелеца. Основната амбиция на Камбуров е да подобри рекорда на Петър Жеков за отбелязани голове в елита на България. Епичният стрелец на ЦСКА е с 253 попадения у нас, докато Камбуров е с 230.

Мартин Камбуров и Димитър Димитров

източник: lap.bg

Да, истина е, че Мартин ще се раздели с нас. Говорихме с него и обсъдихме ситуацията и бъдещето му. Факт е, че му предложихме нов едногодишен контракт, но с ясните думи, че няма да разчитам непрестанно на него, тъй като вече е на по-сериозна възраст. Той иска да играе, за да счупи рекорда на Петър Жеков. “Разбрахме се напълно нормално и без драми", акцентира Херо пред Gong.bg.

Lap.bg
25 снимки

Мартин ще играе възможно най-често в оставащите мачове за Берое, за да можем да му помогнем в търсенето за неговата цел. Важно е да дадем шанс тази цел да бъде постигната с екипа на Берое”, коментира още Димитър Димитров - Херо пред нашата медия.