Крилото на Берое Гаюс Макута, който беше избран и за играч на мача след победното си попадение за победата на "заралии" с 3:2 при гостуването на Етър, остана доволен, че той успя да допринесе по позитивен начин за крайния успех на неговия тим в срещата от 10-тия кръг на efbet Лига. 

Макута беше антигероят за своя тим през първото полувреме, след несериозно изпълнена дузпа, но в края успя да се реваншира подобаващо. В своето изявление след срещата той все пак изглеждаше хладнокръвен, заявявайки, че не съжалява за начина, по който е изпълнил дузпата. 

„Не беше лесен мач. Имахме 3 мача за 10 дена и бяхме изморени. Започнахме добре и водихме с 2 гола, те обаче изравниха, но успяхме да вкараме 3-ти в крайна сметка", 

"Не мисля, че дузпата беше толкова важна, защото мачът нямаше да свърши в 35-та минута. Не съжалявам затова и се радвам, че постигнахме успеха. Няма тайа зад изпълнението ми при дузпите, различен беше само резултатът спрямо тази срещу Пирин“.

„След 2:2 знаехме, че имаме достатъчно време и не трябваше да се отчайваме. За нас беше важно да вземем победата. Знаем, че Лудогорец и Локомотив са пред нас, но искаме да печелим, за да държим напрежението върху тях“, завърши Гаюс Макута.