Ръководството на Берое обяви новия треньорски щаб, след като вчера се раздели с Димитър Димитров. Опитният специалист напусна старозагорци след загубата с 0:1 от Царско село. Любопитното е, че за старши треньор е избран Петър Колев, който бе помощник на Херо до момента. 

"От днес Берое официално е с нов треньорски щаб, който ще води отбора. В него влизат четирима бивши играчи на „зелено-белите“, с дългогодишен стаж в старозагорския клуб. Начело на отбора застава Петър Колев, негови помощници ще бъдат Слави Жеков, Пламен Липенски, който ще продължи да отговаря за кондиционната подготовка и Ивко Ганчев, който ще готви вратарите. Първият двубой на треньорския щаб ще бъде още в събота, когато Берое гостува на Монтана.

Всички от ПФК Берое пожелават успех на новия екип!", написаха от клуба

Петър Колев е роден в Хасково. Като футболист той има 98 мача за „Берое“ във всички турнири. Колев бе старши треньор на дублиращия отбор на старозагорци през сезон 2009/10 г. Шампион на България с „Локомотив“ (Пловдив). Той бе и помощник-треньор на „зелено-белите“ през последната една година и половина.

Петър Колев Берое - Загорец

източник: Lap.bg

Петър Колев е роден в Хасково. Като футболист той има 98 мача за „Берое“ във всички турнири. Колев бе старши треньор на дублиращия отбор на старозагорци през сезон 2009/10 г. Шампион на България с Локомотив Пловдив. Той бе и помощник-треньор на „зелено-белите“ през последната една година и половина.

Слави Жеков е роден в Стара Загора. Като футболист има 194 мача за Берое във всички турнири. Носител на Купата на България със „зелено-белите“. Жеков бе старши треньор на отбора до 17 г. през настоящия сезон.

Ивко Ганчев е роден в Стара Загора. Като футболист той има 183 мача за Берое във всички турнири. Шампион на България със „зелено-белите“. Ганчев има дългогодишен опит като треньор на вратарите, помощник и старши треньор.