Голмайсторът на Марица Пловдив Олджай Алиев ще продължи кариерата си в Берое. Нападателят беше в основата на промоцията на „жълто-черните“ във Втора лига. Младият футболист ще се превърне в седмия нов в отбора на „зелените“, пише "Мач Телеграф".

В същото време старши треньорът на Берое Петър Колев призна, че привличането на вратар и централни защитници е приоритет в селекцията на „заралии“.

Антон Узунов
35 снимки

„Смятаме, че на другите позиции ще се справим. С изключение на външен халф, но там имаме почти готов вариант. Името обаче ще разкрием, когато БФС обяви някакви правила за следващия сезон, регламента, колко чужденци могат да играят извън Европейския съюз. Генади Ганев ще остане. Изборът на този пост обаче е изключително труден. Търсим всекидневно, водим преговори, имаме набелязани хора, чакаме да се случат нещата. Смятаме, че изборът ни за първи вратар ще бъде добър. Иван Гошев също ще получи своя шанс за изява, ще бъдат поставени в конкурентна среда“, обясни Петър Колев.

„Вярно е, че малко беше по-голяма бройката на чужденците в тима. Трябваше да се разделим с някои, но това не е някаква чистка. Нещата станаха от само себе си. Хора, които не бяха щастливи тук,  други, които бяха проблемни. Съвкупността от всички тези неща доведе до напускането на толкова играчи“, каза още Колев.