Берое посреща Локомотив София в мач от 22-я кръг на А група. И двата отбора вече си гарантираха място в първата шестица. Не само това, но към момента двубоят се явява и пряк сблъсък за третото място. Последният мач за двата отбора от т.нар. редовен сезон в българското първенство ще даде много отговори относно амбициите на Берое. Старозагорци имаха за цел да се класират в първата шестица и това вече е постигнато. Апетитът идва с яденето и със сигурност Берое няма да се задоволи с второстепенна роля в последните, решаващи 11 мача от първенството.

Берое доказа неколкократно, че може да се мери с лидерите. „Зелените“ изпуснаха Лудогорец в Разград и успяха да победят ЦСКА насред „Българска Армия“, което до този момент не се бе случвало в историята на клуба. Берое реализира своеобразен "голям шлем", като победи на собствените им терени и четирите софийски отбора - с по 1:0 ЦСКА и Левски, с 2:0 Славия и 3:0 Локомотив. Много важно за беройци да демонстрират постоянство в мачовете от първенството. Срещу Локомотив София ще се види готов ли е Берое за нещо по-сериозно? Дали Берое е готов да атакува едно от призовите места? Ще успее ли Берое да осребри дивидентите си? Ще успее ли Берое да задържи нивото си на представяне до края на сезона? Ще демонстрира ли Берое постоянство не само в изявите си, но и в резултатите?

Двубоят срещу Локомотив София ще даде отговор относно амбициите на Берое. Успех под Аязмото срещу Локомотив София дори може да върне „заралии“ в борбата за титлата. В момента старозагорци изостават на седем точки зад лидерите Лудогорец и ЦСКА. Берое разполага с потенциала да постигне нещо сериозно в края на сезона. Това ще бъде една добра основа преди 100-годишнината на клуба.

При победа, Берое ще завърши този етап в шампионата на трето място. Без да е афиширано официално, явно това е и крайната цел на старозагорския отбор тази година. На стадиона под Аязмото вече мечтаят за участие в европейските клубни турнири. А след отпадането от Лудогорец за Купата на България, третото място единствено гарантира на Берое излаз в Европа.

Всеки един от оставащите 11 мача на Берое до края на сезона се очертава да бъде като финал за отбора. 11 финала, които могат да изстрелят старозагорци отново на магистралата към Лига Европа, а и не само. Силно представяне на Берое в оставащите двубои със сигурност ще затвърди впечатлението, че клубът се развива по правилен начин. Голямото предимство на Берое е, че високата цел не е поставяна официално, никой не натиска футболистите непременно да я постигнат.

Мачът на Берое срещу Локомотив София е като рубикон. Той най-вероятно ще даде много отговори относно амбициите на Берое. В него и оставащите двубои до края на сезона, футболистите на Петър Хубчев трябва да играят с необходимото самочувствие, а респектът да го оставят настрана. Играчите на Берое трябва да са готови да воюват във всеки един от оставащите 11 финала. Всеки един от футболистите трябва да остави сърцето си на терена. Това възпитаниците на Петър Хубчев са доказали, че го могат. Берое разчита на отборната игра и именно тя трябва да изведе „зелените“ до успеха в края на сезона.