Берое записа историческа първа победа над ЦСКА на „Българска Армия“! Това е и първо поражение на „армейците“ у дома от началото на сезона. Успехът за беройци е първи срещу ЦСКА от 1990 година насам. Старозагорци спряха серията от четвърт век без победа срещу „армейците“. Традициите вече не са това, което бяха. Вярно е, че двубоят се игра при тежки условия заради обилния снеговалеж. Именно това предвещаваше здрава, тактическа битка между двата отбора. И Берое излезе готов да води тази битка с всички сили. Беройци се раздадоха през всички 90 минути и заслужават само похвали за представянето си.

Петър Хубчев започна битката срещу Стойчо Младенов с пускането на Аласан Н'Диае в титулярния състав. Бившият играч на Кристъл Палас определено има по-периферна роля в състава на Берое. Н'Диае се оказа скритият жокер за Хубчев и Берое в срещата. Високият близо 2 метра футболист е много рисков по принцип. Той играе доста твърдо и може да си изкара червен картон в рамките на няколко секунди. Н'Диае придава много мощ в халфовата линия на Берое. Халфът е изключително здрав физически и бе много подходящ за тежкия терен на „Българска Армия“. Аласан изигра един никак не лош мач, в който доминираше физически срещу съперниците си, а при статичните положения всяваше смут в наказателното поле на ЦСКА. Това обаче, е само един мач, а Н'Диае трябва да се раздава много повече и да прогресира, защото е длъжник на отбора.

Петър Хубчев бе готов за триковете, подготвени му от неговия колега Стойчо Младенов. Старши треньорът на Берое бе наясно със силните страни в играта на ЦСКА и се опита максимално да ги ограничи. Факт е, че ЦСКА създаде няколко опасности от статични положения, но те в крайна сметка не доведоха до гол във вратата на Благой Макенджиев. Именно пускането на Н'Диае в стартовия състав ограничи до голяма степен преимуществото на „червените“ в ръстово отношение. А на тежкия терен бе ясно, че футболистите в червено ще разчитат предимно на центрирания в наказателното поле на Берое.

Играчите на Берое надиграха тактически ЦСКА и заслужено постигнаха победата на „Българска Армия“. Футболистите в „зелено“ отговориха на агресията на своя съперник и най-важното е, че бяха готови за битката, която ЦСКА им предложи. Имаше моменти, в които беройци не изглеждаха сигурни, но това е в рамките на нормалното за 90 минути. Много по-важното е, че играчите на Берое показват голямо себераздаване в срещите от началото на календарната година. Дори, когато отборът остана с 10 човека срещу Лудогорец в Разград, не отстъпваше осезаемо на своя съперник. Напротив, Берое имаше своите шансове в края на срещата. Старозагорци са изключително добре подготвени в кондиционно отношение за двубоите, които им предстоят.

Берое дочака своя момент срещу ЦСКА. „Зелените“ бяха достатъчно търпеливи. На моменти си играеха с огъня, но удържаха и не само това, а се поздравиха с крайния успех. В действителност, Берое победи ЦСКА с неговите оръжия. Нека си спомним как „червените“ спечелиха категорично срещу Левски на стадион „Васил Левски“ в края на миналата година в мач при сходни условия за игра. Левски се опита да атакува ЦСКА, а възпитаниците на Стойчо Младенов само това и чакаха - удариха своя съперник и то на няколко пъти. На „Българска Армия“ Берое игра много прагматично срещу ЦСКА. Старозагорци нямаха много положения през второто полувреме, но се възползваха от единственото статично пред вратата на Якуб Дивиш. Берое отново спечели заради отборната си игра, защото всички на терена бяха като един юмрук, който чакаше своя момент да удари. Моментът настъпи в 75-та минута.

Победата бе от много важно значение за Берое. Тя не само осигури място сред първите шест, но и затвърди впечатлението, че тимът се намира в добра форма. Успехът на „Българска Армия“ дава възможност на Берое да се бори за по-предно място в класирането до края на сезона. Старозагорци обаче се нуждаят от постоянство и най-важното е да продължат да бъдат здраво стъпили на земята, готови да отговорят на всяко предизвикателство и да влязат във всяка битка, защото още през следващия уикенд предстои домакинство срещу Локомотив София.

Апетитът идва с яденето. Берое закуси с ЦСКА, основното предстои.