Берое възражда играчи от пепелта. През последните години го доказа неопровержимо. Много футболисти бяха зачеркнати за футбола, но успяха да се възродят под Аязмото. Петър Хубчев успя да изкара максимума от много футболисти и да ги преобрази. Старши треньорът на Берое подаде ръка на не един и двама играчи в труден момент в тяхната кариера, а след това те спазвайки германската дисциплина наложена в отбора от Петър Хубчев, пробиха и постигнаха успехи.

Първи в списъка на играчи, които получиха нов живот в Берое от Петър Хубчев, бяха Иван Караджов, Пламен Крумов и Венцислав Христов. Тримата са част от състава, който спечели купата и суперкупата на България преди две години. Вратарят бе низвергнат от Черно море, когато получи възможност в Берое и я грабна с две ръце. Крумов също не се намираше в най-добрия период от своята кариера. Христов трудно намираше място за игра в състава на Черноморец Бургас. И тримата получиха необходимото доверие от страна на треньора в Берое и успяха да грабнат мига. Венци Христов проби и в националния отбор, а сега е част от отбора на Риека.

В настоящия отбор на Берое също има няколко играчи, които получиха своята възможност да се възродят от пепелта. Георги Костадинов, Атанас Зехиров, Благой Макенджиев, Станислав Костов, Иво Иванов, Димо Бакалов, Антон Огнянов и Савио Нсерко са играчи, които Петър Хубчев успя да преобрази и да ги накара да дават максимума, на който са способни.

Георги Костадинов почти не помирисваше терен в Разград, а в момента е един от най-добрите полузащитници в А група. Бившият футболист на Лудогорец има един път и той е към по-елитно първенство, ако иска да продължи да се развива.

Благой Макенджиев направи супер трансфер от Пирин Благоевград в ЦСКА, но при „армейците“ записа само няколко мача, които се броят със сигурност на пръстите на двете ръце. От Берое обаче, Макенджиев успя да пробие в националния отбор на България. Не само това, но вратарят доказа, че неправилно е бил подценяван.

Атанас Зехиров също не получи шанс в ЦСКА, а сега чука на вратата на националния отбор. Той не само се намира в супер форма и започна да вкарва решаващи голове в последните мачове, но през последните два сезона играе на непривичния за него пост на десен бек. Петър Хубчев бе принуден да го преквалифицира, но специалистът намери точното амплоа на Зехиров. 26-годишният футболист притежава скорост, справя се добре в защита, а също така има перфектен завършващ удар, ако не вярвате, питайте Винисиус Баривиейра.

Иво Иванов имаше кратък престой в Левски, но разбра, че по-важното от всичко е сърцето. Капитанът се завърна под Аязмото, за да печели трофеи. Със сигурност няма да забрави вкараната дузпа на Левски във финала за Купата на България. Иво Иванов в момента е лидер на Берое във всяко едно отношение и го доказва постоянно.

Станислав Костов, Димо Бакалов, Антон Огнянов, Илко Пиргов и Савио Нсереко също получиха шанс от Петър Хубчев и всеки от тях по един или друг начин се опитва да се възползва от възможността, която му се открива под Аязмото.

Следващият е Стивън Петков...Юношата на Левски бе смачкан от системата, въпреки че нямаше достатъчно доказателства срещу него. Типично по български, Петков бе осъден още преди да бъде доказано, че е виновен. Бе осъден от БФС. Загуби една година. В Берое са търпеливи, а той ще получи своето, стига да се пребори за него и да докаже, че има място в отбора под Аязмото.

Берое възражда от пепелта, Петър Хубчев явно умее да прави това!