Берое записа две изключително важни победи в рамките на пет дни. Със сигурност са малко хората, които са очаквали старозагорци да спечелят последователно победи срещу Литекс и Левски, а още повече и без да допуснат гол. Берое взе шест точки, които по всичко изглежда ще се окажат скъпоценни в тази съдбоносна седмица за отбора. Две тежки препятствия по пътя към класиране в първата шестица бяха преодоляни. Сега всичко зависи само и единствено от Берое. „Зелено-белите” държат съдбата в свои ръце, а тя им предоставя отличната възможност да завършат на трето място в класирането, в края на календарната годината. В края на годината, три кръга преди разделянето на А група на две шестици, третото място на Берое, дори може все още да не му гарантира участие сред първите отбори. Все пак, последните три кръга от редовния сезон ще се изиграят през 2015 година. Евентуално трето място на Берое в края на годината обаче ще внесе по-голямо самочувствие, спокойствие в отбора. Както много добре знаем, апетитът идва с яденето.

Вярно е, че мачовете срещу Литекс и Левски се стекоха по много благоприятен начин за Берое. Старозагорци обаче имат голямата вина за това. Първите 25 минути на двубоя в Стара Загора срещу ловчанлии бяха двуостри и двата отбора имаха доста положения за гол, които пропуснаха преди да падне попадението на Елиаш. То наклони развитието на мача в желаната посока от Берое. Срещу Левски, Берое демонстрира търпение и зрялост, което отново донесе позитиви за отбора. В тези два сблъсъка трябва да се отличи добрата игра в защита на старозагорци. Не е случайно, че отборът не получи гол в тези два мача, след като преди това инкасира общо седем попадения при гостуванията си на Черно море и Ботев. И срещу Литекс, и срещу Левски, се видя, че Иво Иванов и Владимир Зафиров се разбират много добре на терена и дори липсата само на един от тях създава проблеми за отбраната на отбора. Това обаче показва, че Берое се нуждае от по-голяма конкуренция в защита. След като Берое получи критиките за допуснатите седем гола в мачовете срещу Черно море и Ботев, сега всички играчи от отбора заслужават похвала за представянето в дефанзивен план.

Берое спечели и двата мача в съдбоносната седмица. С това отборът се затвърди на третото място. До края на календарната година пред отбора предстоят четири мача: домакинства на Славия и Лудогорец, и гостувания на Хасково и Марек. В три от мачовете Берое ще излезе в ролята на фаворит и спечелването на трите точки е едва ли не задължително. Три победи ще гарантират третото място на Берое в класирането преди паузата в шампионата. В двубоя срещу Лудогорец под Аязмото е ясно, че „зелено-белите” няма да имат какво да губят.

Сега всичко е в ръцете на Берое. Важно е футболистите да продължат да стъпват здраво на земята. Със сигурност двубоят на Берое срещу Славия в Стара Загора ще бъде много по-труден от гостуването на „Георги Аспарухов” на Левски. Всяко подценяване и разконцентриране може да струва твърде скъпо.  

Пред Берое се открива отлична възможност, която не трябва да бъде изпусната.