Берое направи много силно впечатление с представянето си в контролните срещи от подготовката. Петър Хубчев и неговият екип успяха да свършат изключително много работа през изминалите четири седмици, а и през последната половин година. Берое е съвсем различен отбор в сравнение с преди една година. Берое вече не само се стреми, но и успява да доминира в мачовете, независимо от съперника. В контролите срещу Литекс, Левски и ЦСКА се видя най-добре израстването на отбора. Срещу съперниците, които на хартия се водят за по-силни от Берое, старозагорци демонстрираха отлична игра, която хваща окото и на неутралните зрители. Берое надигра и трите си съперника, а в два от мачовете успя да стигне до победа. Крайният резултат обаче не е най-важният в контролите. В тях по-важна е играта на отбора, а Берое разполага с потенциал, който може да превърне отбора в конкурент за призовите места. Берое изглежда напълно готов за старта на новия сезон и за атака към върха.

Личи си, че Берое използва по възможно най-добрия начин мачовете от втората седмица. През последната половин година в отбора заложиха на работа, работа и пак работа. Празни приказки нямаше. Типично по немски и това няма как да ни изненада, като се има предвид, че старши треньор е Петър Хубчев.

Берое се представи отлично в контролите. Резултатите бяха положителни, играта позитивна, но резултатите от контролите не носят точки за първенството, а началните мачове от новия сезон ще носят съвсем различен заряд и са истинското предизвикателство за проекта на Петър Хубчев и целия спортно-технически щаб на Берое.

Берое записа повече от престижни победи срещу Литекс и Левски, а също така направи равен срещу ЦСКА. Победите обаче не са толкова важни, много по-важно е, че Берое демонстрира една отлична игра в тези проверки. Старозагорци имаха видимо физическо надмощие над своите съперници и на моменти дори ги смачкаха в буквалния смисъл. В състава на Берое конкуренцията за всеки пост е налице. Берое показа много разнообразна игра в нападение, където Петър Хубчев разполага с голямо разнообразие. Берое има много мощен нападател в лицето на Жуниор Мапуку. Той е единственият нападател с такава физика в А група. Освен това Хубчев разполага с много различни варианти по крилата, където могат да действат Салим Керкар, новопривлечените Крис Гади, Димо Бакалов и Станислав Костов. Георги Андонов бе контузен през по-голямата част от подготовката, но опитният играч винаги е готов да вкара нови идеи в атаката на Берое и да измисли нещо нестандартно от всяка една ситуация. Бързото възстановяване на Андонов ще бъде само допълнителен плюс за Берое.

Берое разполага с много силна халфова линия. Старозагорци се подсилиха с Аласан Н’Диае, но разполагат още с опитния Елиаш, който може да играе на всяка една позиция на терена, Георги Костадинов, Самир Аясс, Игор Джоман и Стефан Спировски. Аясс допринася за по-скоростната игра на Берое. В лицето на Георги Костадинов Берое намери един уникален и универсален боец в центъра на терена. Елиаш притежава отличаващи качества, които му позволяват да играе, както в центъра на защитата, в центъра на терена, зад нападателя, така и като централен нападател.

В защита Берое бе напуснат от Борислав Стойчев, но се подсили с Танко Дяков. Иво Иванов и Владимир Зафиров са достатъчно опитни и сигурни футболисти в отбрана. Когато е необходимо могат да получат подкрепа от Елиаш или Аласан Н’Диае.

Берое успя също така да задържи Иван Караджов с нов договор. Вратарят е много важна и същинска част от сплавта. 25-годишният вратар се представи много силно през миналия сезон. Той запази вратата си суха в 18 мача. Освен това бе в сериозна поредица от мачове без допуснато попадение. Иван Караджов е доказал качествата си и е необходима част от състава на Берое. През новия сезон Караджов може само да затвърди позициите на един от стабилните вратари в А група.

Петър Хубчев и неговите помощници успяха да запазят ядрото на състава от изминалия сезон, но също така вкараха допълнително класа. Те успяха да изградят един много боеспособен отбор, който срещу всеки съперник е готов да воюва до последния съдийски сигнал. Това прави Берое различен от останалите тимове. Берое освен това разполага с визия за играта. Когато играчите излязат на терена, знаят как да постигнат целите, които са им поставени. Освен това в Берое има строга дисциплина, която също допринася за силните резултати и постигането на успехите. В Берое се разчита на колектива, а не на отделни единици и това е много важно.

През новия сезон старозагорци трябва да докажат, че са научили грешките от изминалия сезон и да отговорят на високите амбиции.

Берое демонстрира много приятен футбол в предсезонната подготовка и постигна престижни победи. Изпитанията обаче започват от двубоя срещу Черно море в първия кръг на А група. Програмата не е никак лесна, но Берое може да излезе големият печеливш от цялата ситуация, ако успее да изиграе добре ходовете си.