Изпълнителният директор на Берое Илко Русев заяви, че целта пред отбора на първо място е класиране в първата шестица, а след това и осигуряване на участие в европейските клубни турнири.

„Г-н Ферарио Спасов от днес се води старши треньор на Берое. Искам специално да му благодаря за това, че се съгласи да се заеме с тази задача. Пожелавам му успех, защото задачата не е лека. Всички ние, които работим за Берое ще бъдем изцяло зад него и ще му помагаме с всички действия отборът да излезе от кризата, в която се намира в момента. Още в следващия мач трябва да се върнем към победния път. Гледаме напред. Искам да благодаря на предния треньорския щаб, който води Берое, независимо от напрежението, което имаше в месеците, в които работихме с Александър Димитров и неговия екип. Те работиха изключително професионално и дадоха всичко от себе си, за да може Берое да се развива и да върви в една възходяща линия“, коментира Русев.

„Два часа си говорихме преди да дойдем на пресконференцията. Отборът трябва да направи всичко възможно, за да се върне в първата шестица. За това е важно отборът да започне отново да побеждава. Във втория част от шампионата, ако сме в първата шестица, ще гоним нашата цел за класиране в европейските турнири. Това е напълно реалистично. Говорихме си с г-н Спасов, че отборът има доста по-сериозен потенциал от това, което постига като резултати в последните мачове. Предстои много работа, за да се случат нещата“, добави шефът на Берое.

„Има още много неща, които трябва да се изчистят. Нужно е малко време, за да се прецени както за пълния екип. Един спортен директор също е част от този екип. Ще преценим как да подходим. Има такава идея, но трябва малко време, за да преценим нещата“, продължи изпълнителният директор на Берое.

„Нормално е новият старши треньор да прецени състоянието на футболистите. Идва зимната пауза в шампионата. Определено групата е по-голяма от нормалното за работа. Една от задачите е да се прецени с кои от футболистите ще се продължи работа“, каза още Илко Русев.