Берое и Ботев Пловдив не излъчиха победител в 88-ото издание на Битката за Тракия на ниво А група. Двубоят от 6-ия кръг на родното първенство завърши при 0:0 в Стара Загора, като ключовият момент бе отмененият гол за домакините във финалния четвърт час.

Развръзката не позволи на Берое да атакува второто място във временното класиране, като „зелено-белите“ остават четвърти с 10 точки. Ботев пък се изкачи с две позиции и вече заема 6-ото място с 6 пункта.

Срещата не стартира на високи обороти, като очевидно изливащият се дъжд затрудни действията и на двата отбора. Дори и статичните положения не вещаеха особена опасност, като въпросът бе кой ще допусне по-сериозна грешка. В 26-ата минута това бяха на път да сторят Венелин Филипов и вратаря на Берое Благой Макенджиев, които не се разбраха и се сблъскаха в наказателното поле в преследването на спорно подаване към Божидар Васев. За техен късмет атакуващият футболист на гостите загуби равновесие и не можа да се възползва.

Ботев показа готовност да се адаптира към неблагроприятните условия и затрудни стража на домакините с няколко далечни удара. В 31-ата минута Серкан Юсеин стреля тежко с десния крак, Иво Иванов се размина с топката, която тупна и затрудни доста Макенджиев. Седем минути по-късно Даниел Генов шутира остро към долния ляв ъгъл, а вратарят на домакините пак показа отлична реакция, за да избие в ъглов удар.

Две минути преди края на първата част и Георги Божилов от Берое опита шанса си от дистанция. Бившият играч на Черно море пробва техничен изстрел от вътрешността на дъгата, ала Голас го отказа с чудесен плонж.

След почивката Берое упражни по-сериозен териториален натиск, който създаде известно напрежение пред вратата на Голас. В 53-ата минута Венелин Филипов центрира отдясно и Стивън Петков изпревари Лазар Марин, за да стреля с глава от 7-8 метра в аут покрай десния стълб.

Малко след изминаването на час игра Берое направи първия си голям пропуск. Георги Андонов се измъкна от защитата по десния фланг и тръгна да излиза сам срещу вратата. Той бе застигнат от бранител и върна назад към Джоман, който с идеален пас намери нахлуващия на скорост отдясно Милисавлевич. Сърбинът опита шут с външен фалц, който попадна право в ръцете на вратаря. Три минути по-късно, в 65-ата, отново френският полузащитник подаде хубаво наляво към Стивън Петков, чийто тежък шут в близкия ъгъл извади най-доброто от Голас.

Ботев на свой ред отвърна с опасна ситуация в 68-ата минута. Тогава центриране на Божидар Васев отляво намери Алекс Колев непокрит пред малкия пеналт и нападателят засече с плонж. Макенджиев отрази инстинктивно с крак, а Иво Иванов му върна с подаване, което принуди стража панически да чисти в тъч.

В следващата си атака Ботев отново създаде напрежение в наказателното поле с ново центриране на Божидар Васев, който се измъкна на скорост отляво. Алекс Колев малко изпревари подаването, а Елиаш геройски се хвърли и изчисти, след което бе фаулиран от Даниел Генов.

Четвърт час преди края Берое получи нова удобна възможност под формата на пряк свободен удар на около 24 метра от вратата. Резервата Спас Делев шутира много фалцово към левия ъгъл, а топката профуча в аут покрай гредата.

Три минути по-късно един фаул на Милен Гамаков в половината на Ботев доведе до най-спорната ситуация в срещата. Делев завъртя топката към наказателното поле, където Елиаш понечи да я атакува, но не можа да стигне до подаването. Тупкането обаче заблуди Виктор Голас и кълбото влезе във вратата. Асистент съдията обаче вдигна флага за засада, тъй като явно счете Елиаш за човек, който влияе върху ситуацията и намиращ се зад предпоследния в отбрана.

Две минути преди края Делев заедно с друга от резервите на Берое – Станислав Костов изработиха най-красивият миг в мача. Костов се пребори за топката, която загуби при пробив отдясно и от аутлинията копна меко към точката на дузпата. Там Делев завъртя мощна странична ножица, а свирепият удар прелетя на сантиметри покрай долния десен ъгъл.