Берое няма да може да разчита на един от основните си защитници Ерол Алкан в мачовете до края на календарната година. Новината бе потвърдена пред Gong.bg от спортния директор на клуба Валентин Грудев.

„Ерол Алкан получи доста неприятна и рядка контузия – издърпване на една част от костта на тазобедрената става, което не е често срещано. Преди 10 минути говорих с него. Той ми се обади от Холандия“, сподели Грудев.

„Нашият д-р Борисов направи консултации с професори в София. Те направиха диагноза, че има два варианта – или оперативно, или лечение с малко по-дълга рехабилитация. Футболистът направи консултация в клиника в Амстердам“, добави спортният директор на Берое.

„Оставихме на футболиста сам да вземе решение какво ще предприеме. Той най-вероятно ще избере варианта за рехабилитация. И в двата случая той няма да се завърне в игра в скоро. Той ще бъде готов да се завърне в игра за втория дял от шампионата.“

„Ще преценим дали ще търсим нов централен защитник относно състоянието на Ерол Алкан. Ние не търсим футболисти на всяка цена. Наблюдаваме двама-трима футболисти. Може да се стигне до евентуален трансфер. Ще преценим. Имаме достатъчно качествени футболисти, които се борят за титулярно място на почти всички позиции. С добрите включвания през последно време на Алфредо Мартинс, забелязваме напредък и адаптация при него. През зимния трансферен прозорец ще преценим дали е нужно да привлечем играчи на конкретни постове“, каза още Валентин Грудев. 

Валентин Грудев: Мачът срещу Лудогорец е атестат за състоянието на Берое