Спортният директор на Берое Валентин Грудев заяви, че мачът срещу Лудогорец в Разград е атестат за състоянието на отбора.

„Мачът срещу Лудогорец е така да се каже атестат за състоянието на Берое срещу най-силния отбор в България. През всички тези години Лудогорец се доказа като най-силния отбор в България. Сега, след като Лудогорец приключи участието си в Лига Европа, допълнително ще вложи сили в първенството. Ние сме готови и подготвени за този мач. Очаквам на първо място една добра игра и добро представяне от нашия отбор“, коментира Грудев.

„Смятам, че нашите футболисти трябва да се абстрахират от това, че играем на терена на Лудогорец. Домакинският фактор понякога чисто психологически натежава, но мисля, че в случая не трябва да повлияее на играта на нашия отбор. Ние трябва да излезем и да се надиграваме с Лудогорец като равен с равен. Отбори, които се защитават изцяло срещу Лудогорец нямат почти никакъв шанс, защото те имат много класни футболисти. Вярно е, че Локомотив Пловдив игра по този начин и постигна победа в Разград, но това е изключение“, добави той.

„Допуснахме доста тежки загуби от Лудогорец и ЦСКА през миналия сезон. Тази година и срещу двата отбора мисля, че се представихме достатъчно прилично. В 80% от мача срещу Лудогорец диктувахме ние ситуациите. Срещу ЦСКА изцяло диктувахме събитията на терена през първото полувреме, както и донякъде в края на мача. Липса на малко късмет не ни позволи да постигнем победи и в двата мача срещу Лудогорец и ЦСКА в Стара Загора. Ние показахме пред нашата публика, че може да се надиграваме с тези отбори, като равен с равен. Срещу Лудогорец, Берое ще излезе и ще се стреми да покаже приятна игра, каквато винаги сме демонстрирали“, продължи спортният директор на Берое.

„В двата мача основно, в които ние не успяхме да спечелим като гости – срещу Дунав, и срещу Етър, това бяха срещите, които влизаха в нашите планове като задължителни. Трябваше да постигнем по-добър резултат от равния. Срещу нас повечето отбори излизат да играят по-затворено и ние сме в ролята на фаворит. Гостуванията ни са малко по-трудни, но пред собствена публика през този сезон нямаме допусната загуба. Засега сме само с една загуба от Левски, където също при гостуването си смятам, че диктувахме играта през цялото второ полувреме. Няма от какво да се срамуваме и при гостуванията си.“

„В първите десетина минути на доста от срещите получаваме ситуации пред нашата врата. Бих казал, че начинът, който Томаш изповядва с дълго владеене на топката, с изграждане на постепенни атаки, с пресиране и опит да се отнеме топката, когато е загубена, може би в първите минути липсва концентрация. Треньорският щаб работи в тази насока и смятам, че футболистите са си взели нужните поуки. За сметка на това ние вкарахме доста голове в последните минути, което за мен е показателно, че ние търсим и владеем положението през по-голямата част от мача. Когато наистина желаеш достатъчно отбелязването на гол, нещата се получават.“

„В играта, както футболистите бъркат, така и съдиите могат да допуснат грешки. Естествено, че не са приятни за нито един отбор. Мисля, че от съдийска гледна точка тази година нещата са малко по-добре. Надявам се и с назначението на този млад съдия, който ще ръководи нашата среща с Лудогорец, съдийската комисия да е преценила важността на мача, защото един срещу друг се изправят два отбора в битката за челните места. Дано този млад съдия да изкара мача с нужното самочувствие и след двубоя да няма претенции от страна на двата отбора“, каза още Валентин Грудев.