Звездата на Берое Себастиан Вия призна, че в момента има много оферти и предстои да избере къде ще продължи кариерата си. 27-годишният колумбиец е желан от Лудогорец, а Gong.bg информира, че предложение за него има и от Атлетико Насионал, но за наем, което не устройва заралии. 

Много съм благодарен за всичко по време на периода ми в Бока Хуниорс. Играх много време там и съм много щастлив от този мой период в кариерата ми“, коментира Вия пред Telemedellín.

„Разделих се по един труден начин с Бока и ми беше много тъжно. Берое ми отвори много врати. В България ме посрещнаха по много добър начин. Тук се чувствам много добре, играя редовно, вкарвам голове и се наслаждавам на футбола. В Берое ми помагат много, чувствам ги като едно семейство. Езикът в България не е лесен.“

„Истината е, че в момента имам много оферти на масата. Предстои да вземем важно решение с моя агент и с президента на Берое Ернан Банато“, допълни той.

“Разбира се, че ми е трудно да съм далече от семейството ми, но всички, които ме познават знаят, че съм професионалист. Тренирам много концентриран всеки ден, във всеки мач се стремя да давам най-доброто, на което съм способен. За мен е най-важното да се възползвам от възможността, която Берое му предоставя.”

„Много съм благодарен на Берое за възможността, която ми предостави. Във всеки един мач имам възможност да играя по 90 минути, много добре се чувствам физически. Шест месеца не бях играл и ми беше много тежко.“

"Много хора, които ме познават, знаят, че съм фен на Насионал. Моите приятели, семейството ми също подкрепят отбора. Така че нека видим какво ще се случи. Ще бъда най-щастливият човек на света, ако облека екипа на Атлетико Насионал", каза още Вия.

„Ако зависеше от мен, може още утре да се върна в Меделин, но в случая трябва да има оферта от Атлетико Насионал. Президентът на Атлетико Насионал трябва да се свърже с моя агент, с Ернан Банато. Те трябва да се разберат, за да може да стане евентуален трансфер“, завърши Себастиан Вия.