Старши треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо, призна, че в годините е имало кампания срещу Лудогорец, що се отнася до съдийските решения. Опитният специалист, който ръководи родния шампион, призна, че пловдивският рефер Неделчо Гаджалов му се е извинявал, след като разградските "орли" са били порязани при гостуването си в Стара Загора на Верея. Тогава "зелените" не получиха дузпа, заради която реферът лично се е извинил на Херо в последствие. 
 
60-годишният наставник направи изказването след острите си критики спрямо Ивайло Стоянов и взетите от него решение при визитата на Берое в столицата в пореден мач от кръга от efbet  Лига. Херо призна, че, докато е ръководил тима от "Хювефарма Арена" е имало кампания срещу осемкратният шампион на България.

 

"Много неща мога да кажа, но първо трябва да говоря с ръководството на Берое. Ако ми разрешат, ще кажа страшни неща. Притеснявам се да не докарам наказание на клуба. Иначе не се страхувам да кажа нещата такива, каквито са. Лошото е, че всички хора, които са вътре във футбола, знаят за какво става става въпрос, но не смеят да ги кажат на глас, за разлика от мен. Аз се боря за справедливост, за това всичко да се решава на терена. Това е моята кауза. Тя е честна и аз никога няма да се откажа от нея. 
 
Наскоро се питаше защо сега скачам, а когато съм бил в Лудогорец, съм си траял. Но това не е вярно. Скачал съм и когато бях в Разград. И в Левски, и навсякъде. Даже ще ви кажа, че онзи съдия от Пловдив (б.р. Неделчо Гаджалов) не даде чиста дузпа за Лудогорец срещу Верея и загубихме с 1:2. Седмици по-късно ми се извини и призна, че съм имал право. Имаше кампания срещу Лудогорец тогава", коментира Димитър Димитров пред Меридиан мач.
 
"Когато бях в Разград ме изгониха срещу Левски, защото протестирах срещу отменения гол на Пластун. Същото стана и в мача с ЦСКА, когато Станислав Тодоров не посмя да изгони Каранга, който направи грубо нарушение пред очите ми, а вече имаше жълт картон. На тези от Съдийската комисия много неща мога да им кажа. Нека си припомнят защо бе махнат председателя Йордан Сталев. Какви доказателства да им дам? Нямам срс-та и не подслушвам телефони. Но виждам фактите.
 
Преди време имаше изявление на футболните босове, че спират да оказват натиск върху съдиите. Това какво говори - че признават, че са ги натискали. Така че съдиите са по-малкият проблем. Бих дал пример с един млад съдия - Станимир Тренчев, който е син на бившия халф на Белсица Лозан Тренчев. Това момче е честно. Но на мач на Берое не са го слагали досега. Защо ли? Защото е добре материално, не се блазни от парите и няма да изпълнява поръчки. Затова му дават по един мач в месеца и то не възлов. А тези, които изпълняват поръчки, редовно получават наряди. Това от съдии го знам и съм се убедил, че е така", заяви още Херо.