Съдийската комисия към БФС излезе с изявление във връзка с нападките на треньора на Берое Димитър Димитров-Херо към Ивайло Стоянов. Наставникът на старозагорци обвини петричкия рефер за загубата от ЦСКА с 0:2 на ст. "Бългрска армия" в последния кръг от efbet Лига.
 
Съдийските шефове призовават Херо да изнесе нужните факти и обстоятелства за твърденията си, за да може БФС да предприеме мерки.
 
Освен това от СК към БФС се заканват да предприемат действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на твърденията на Димитър Димитров.
 
Ето какво написаха от Съдийската комисия към БФС:
 
"На свое заседание на 08.03.2020 г. Съдийската комисия към БФС се запозна с разпространените в медиите изявления на старши треньора на ПФК „Берое“ Стара Загора по отношение на главния рефер на срещата ЦСКА – Берое (24 кръг от първенството на ППЛ, играна на 07.03.2020 г.) Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на съдиите за футболните срещи.
 
СК при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди и по време, така и след провеждането на срещите от първенството. С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива. Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди.
 
СК при БФС уверява всички клубове и фенове, че не е наличие каквато и да била намеса в работата на комисията при изготвяне на нарядите на съдиите.
 
Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения."