Берое победи с 5:1 Созопол в контролна среща, играна днес на Спортна база „Берое“. Две попадения за успеха реализира Симеон Мечев, разписаха се още Мартин Камбуров, Божидар Пенчев и новото попълнение Джонатан Перейра. 
 
Резултатът бе открит още в 4-ата минута след бърза атака за домакините, завършена от Мечев за1:0. Мартин Камбуров удвои в 10-ата минута, след като бе най-съобразителен след изпълнение на корнер. Между двете попадения за Берое гостите имаха чудесен шанс да изравнят, но ударът на Венцислав Христов мина покрай вратата.
 
В 30-ата минута бразилецът Джонатан Перейра, който миналия сезон игра за Ботев Пд, реализира страхотен гол от дистанция и покачи на 3:0 за Берое. До края на полувремето вратарят на гостите спаси удари на Генов, Камбуров и Мечев, а Тунгара не намери очертанията на вратата.
 
Шест минути след подновяване на играта Мечев получи топката от Фал и я прати за четвърти път в мрежата със силен удар от границата на пеналта. В 54-ата минута гостите намалиха. Удар на Савов срещна гредата и попадна в Тренчев, който не сбърка за 4:1.
 
Крайният резултат бе оформен от Божидар Пенчев, който овладя пред наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл на вратата след удар с левия крак за крайното 5:1.