Берое победи Ботев Гълъбово с минималното 1:0 в последна проверка преди подновяването на шампионата в Първа лига. Победното попадение реализира Педро Еуженио в 42-ата минута на двубоя. 

Още в 11-ата минута Берое организира хубава контра, Педро напредна и изведе Машка на отлична позиция, но той стреля встрани от вратата на Пламен Колев. 

Четири минути по-късно ролите се размениха и Мешка комбинира с Педро, който отправи опасен удар, вратарят Пламен Колев успя да спаси първоначално, но отбитата топка попадна в Александър Цветков, който беше на отлична позиция, като стреля, но топката облиза напречната греда на Ботев.

Педро Еуженио се опита да изненада вратаря на Ботев в 16-ата минута с удар от разстояние, но Пламен Колев внимаваше и спаси. 

Александър Василев направи много добър пробив отляво в 20-ата минута, след което навлезе в наказателното поле на Ботев Гълъбово, финтира още един играч и подаде към Педро, който стреля от движение в аут.

Берое изпусна много добра възможност да поведе в резултата в 35-ата мивута, когато след няколко рикошета топката стигна до Мартинс, който стреля с плътен шут, но Колев плонжира и спаси.

Берое - Ботев Гълъбово

източник: Иво Стефанов/Gong.bg

Старозагорци организираха много хубава контаатака в 39-ата минута, Мешка излезе сам срещу Колев, но вратарят на Ботев отново демонстрира добър рефлекс и успя да спаси. След това топката попадна в Педро Еуженио, който на празна врата нацели десния стълб.

Вратарят Пламен Колев отново се намеси решаващо в 41-ата минута. Педро Еуженио центрира от фаул в наказателното поле на гостите, където Мартин Камбуров стреля с глава, но Колев успя да захлупи топката буквално на голлинията.

Берое поведе в 42-ата минута с 1:0, когато Мешка комбинира с Пудро Еуженио, който този път остави без реакция вратаря Пламен Колев.

Първото полувреме завърши при резултат при 1:0. Една от малкото възможности пред Ботев беше в 55-ата минута, когато Рангел Игнатов стреля, но вратарят Перниш спаси. Милен Желев центрира в наказателното поле на Ботев Гълъбово в 61-ата минута, Мартинс стреля с глава, но бразилецът заби топката в земята и тя прехвърли напречната греда.

Берое - Ботев Гълъбово

източник: Иво Стефанов/Gong.bg

В 71-ата минута на двубоя в игра влезе Борислав Цонев, който замени Камбуров, а това беше и негова първа поява на терена след подготовката в Турция.

В 74-ата минута Милен Желев отправи много хубав удар от въздуха от далечно разстояние, но вратарят на гостите отново беше на мястото си и акробатично изби в корнер.

Берое завърши мача с човек по-малко, тъй като в 79-ата минута Матеус Леони напусна принудително, а треньорския щаб прецени, че няма да пусне футболист на негово място, тъй като нямаше налични.

Рангел Абушев пропусна най-добрата възможност за Ботев в 88-ата минута, топката беше заложена буквално на границата на наказателното поле на Берое, стреля от фаул, насочвайки топката в долния ляв ъгъл, но Аргимашки се разпъна и изби в корнер.

След направените промени през второто полувреме тепмото на игра видимо спадна и в двата отбора, а в крайна сметка Берое победи съперника си.

Берое - Ботев Гълъбово 1:0
голмайстор: 1:0 Педро Еуженио (42)

състави:
Берое:
Душан Перниш (63-Аргилашки), Иван Бандаловски, Никита Баранов (80-Надим Ангелов), Ерол Алкан (80-Стоян Иванов), Александър Василев (52-Матеус Леони), Иван Минчев (80-Никола Маринов), Александър Цветков (80-Рубен Бригидо), Алфредо Мартинс, Мешка (46-Желев), Мартин Камбуров (71-Цонев), Педро Еуженио

Ботев Гълъбово: Колев, Янков, Ангелов, Катранков, Смилков, Коларов, Митев, Търтов, Винков, Зотев, Абушев (Колев, Дамянов, Радев, Костов, Игнатов, Иванов, Роглев)