От днес Музеят на „Берое“ има нова свещена придобивка – специално осветено в Света гора знаме. То бе поднесено от Димо Узунов, който е част от групата старозагорци и привърженици на „Берое“, които двукратно всяка година са поклонници в манастир „Свети Георги Зограф“ в Света гора, Атон. Това е българският праославен манастир в монашеската република в Света гора на полуостров Атон. Той е основан през 919 г. и е един от най-големите на Света гора. Зографският манастир е действащ мъжки манастир, паметник на ЮНЕСКО.

Манастирската библиотека притежава 162 гръцки и 286 славянски ръкописа, както и приблизително 10 хиляди печатни книги. В нея се пазят завършената от Паисий Хилендарски през 1762 г. чернова на „История славянобългарска“, Зографската българска история, прочутият с орнаменталната си украса Радомиров псалтир, Драгановият миней, Лалоевият апостол от 1359 г., Братановият миней, два Евтимиеви служебника, Зографският царски поменик, Зографската грамота на цар Иван Александър (1342), Витошката грамота на цар Иван Шишман и др. Най-старият ръкопис са т.н. Зографски листове от XI в. През 1860 г. монасите подаряват глаголическото Зографско евангелие на цар Александър II. В Зографския манастир са чудотворните икони Фануилска икона на Свети Георги Победоносец, Аравийска икона на Свети Георги Победоносец, Молдовска икона на Свети Георги Победоносец, Икона на Богородица „Предизвестителка“.

Знамето, което вече е в Музея на „Берое“ е занесено специално по повод вековния юбилей на клуба. То е осветено до светия престол в олтара на съборния храм. Предаването му в Музея на „Берое“ е прекрасен завършек на юбилейната година и поклонниците се надяват то да пази любимия им отбор от тежки дни и донесе късмет. Освен знамето те подариха и осветено копие на „Фануилската“ чудотворна икона на св. вмчк. Георги Победоносец.