Спортният директор на Берое Валентин Грудев говори пред репортери след проверката на тима срещу Ботев Гълъбово (4:1). Един от шефовете в Берое сподели ситуациите около контрактите на повечето футболисти, чиито договори изтичат, а също така говори нашироко и за ситуацията около Мартин Райнов. 

„Предвид, че метеорологичните условия не са добри, се получи добра контрола. Младите ни момчета направиха добро участие, а треньорите все пак прецениха, че изкуственият терен не е добър. Всички се представиха добре”, започна Грудев.

„Смятам, че сделките са нормални. Офертата, която дойде за Камен Хаджиев го удовлетворява него. След като сме решили да го продадем, мисля, че трансферната сума е добра за България. Желанието на футболиста беше да промени обстановката. Това, което постигна с нас, е крачка напред. Смятам, че отборът не е на суперниво, но финансовата част е добра за двете страни и имаше сделка”, продължи той.

„Знаете, че ние не обичаме да прибързваме. Наблюдавахме защитника от доста време, заедно с още няколко. Предвид това, че той е национал на Естония. Държава, която не отстъпва на нашия национален отбор. Той изрази желанието си да дойде тук. Гледал е как играем и искам да кажа, че го предпочетохме пред други двама футболисти. Има възможност да привлечем още един централен бранител, но не на всяка цена. Имаме наблюдение върху няколко футболисти.

„Освен Майлсон Лима, пристигна и още един футболист късно. Това е Камара, бивш футболист, който е бил собственост на Интер. Има над 40 мача в Серия Б на Италия, още толкова във втора дивизия на Португалия. Млад е и има възможности. Когато тези футболисти дойдат тук на проби, значи те са убедени в качествата си. Ще изиграят мачове в Анталия.

„По-скоро бих казал, че шансът Педро Еуженио да се завърне, е малък. Говорим с него постоянно, но миналата седмица беше по-вероятно. Ние сме в позиция, че можем да преценим дали ще отправим нова покана към Педро. Казвам, че водим разговори с него и ще преценяваме. Ние сме дали нашето спортно-техническо становище за продажбите. Райнов има четири месеца по договора с нас. Той е професионалист и трябва да помогне за постигането на нашите цели. Офертата, която Левски предложи не беше добра и нещата не се получиха. Бих казал, че в този прозорец може да дойде оферта и от друг отбор. Тези футболисти при нас, които имат откупни клаузи са интересни от други отбори. Докато е тук, трябва да играе така, както го е правил досега. Той е капитан и един от лидерите на клуба и разчитаме на него”, продължи шефът в Берое.

„Имаме яснота на кои футболисти ще продължим договорите. Смятам, че на 90% момчетата, които ние ще преценим да останат, няма да има проблем да им бъдат удължени договорите в сроковете, в които желаем. Ще отправи покана за Райнов, Камбуров и Бандаловски. Има и Боби Цонев, има и Бригидо. Доста футболисти са с изтичащи договори. Имат и клаузи, които са доста високи”.

„Боби Цонев започна вчера да тренира леко. Това му бе седмият ден. След седмица ще може да бъде натоварван на 100%. Ситуацията с Владимир Гаджев ще бъде по-дълга. Надяваме се като се завърнем от Турция да тренира добре. Ерол Алкан се възстановява добре, няма оплаквания. Той е човекът, с който няма да имаме проблеми за пролетния полусезон. Цонев пътува с отбора за Турция и може би още в понеделник ще започне да тренира наравно с другите”, завърши Валентин Грудев.