Само преди по-малко от две седмици приключи сезон 2018/2019 в българския футбол и е време отново да насочим погледите си към родния шампионат. Защото на практика от днес започва обратното броене за новата кампания 2019/2020. 

В базата в Бояна ще се изтегли жребият за първия кръг за новото първенство, което стартира само след месец. След това, на база този жребий, ще се разпределят и кръговете до края на сезона на базата на т.нар "бергерови таблици". 

В елита през новия сезон ще участват по традиция 14 отбора. Това са Лудогорец, Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Берое, Черно море, Локомотив Пловдив, Славия, Етър, Дунав, Витоша Бистрица, Ботев Враца, както и новите членове на Първа лига Царско село и Арда Кърджали. 

Графикът на първите кръгове ще стане ясен след тегленето на жребия за първите квалификационни кръгове в евротурнирите. Първият кръг ще се проведе в рамките на дните между 12 и 15 юли, но всичко зависи от участниците ни в Европа за разпределението на конкретните дати. 

Въпросният жребий размина големите отбори на старта. Така шампионът Лудогорец започва с домакинство на дебютанта Царско село, подгласникът му ЦСКА е домакин на Етър, а Левски тръгва с гостуване в Русе на Дунав. 

Другият новак и дебютант в елита Арда приема Ботев Пловдив за старт на кампанията си, а носителят на Купата на страната Локомотив Пловдив ще е гост на Черно море в може би най-завързания мач от 1-ия кръг. Последните две двойки противопоставят Славия като домакин на Витоша Бистрица, както и Берое като гост на Ботев Враца. 


Жребият на живо:

Отборите бяха изтеглени със следните номера, на базата на които после ще стане ясно и с кои тимове в каква последователност ще се срещнат: 

1. ЦСКА, 2. Черно море, 3. Славия, 4. Ботев Враца, 5. Лудогорец, 6. Арда, 7. Дунав, 8. Левски, 9. Ботев Пловдив, 10. Царско село, 11. Берое, 12. Витоша Бистрица, 13. Локомотив Пловдив, 14. Етър

Ето и двойките в първия кръг: 

Лудогорец - Царско село

ЦСКА - Етър

Черно море - Локомотив Пловдив

Арда - Ботев Пловдив

Дунав - Левски

Славия - Витоша

Ботев Враца - Берое

LAP.bg
73 снимки