Опитният вратар на Берое Душан Перниш нямаше обяснение на какво се дължи бледата продукция, която неговият тим представи при 1:1 срещу Лудогорец в 35-ия кръг на Първа лига. 33-годишният словак заяви, че на отбора му е липсвала свежест, каквато се наблюдавала в редиците на съперника.

Лудогорец излезе в доста ексцентричен вид в Стара Загора, като пусна трима от своите млади надежди и онази част от чуждестранните си играчи, които имат по-периферни функции. Въпреки това разградчани в големи периоди от срещата диктуваха събитията, макар срещу тях Берое да заложи на оптимален състав.

 „За нас това беше важна точка, която спечелихме. Това може би е най-доброто нещо за нас от тази среща”, коментира Перниш.

Херо: Лудогорец повече заслужаваше победата

„Пропуснах предните 3 мача за Берое, да. Чувствам се добре, щастлив съм. Реброто е окей. Мисля, че ще се справя до края на сезона.”

„Защо не спечелихме ли? Защото не вкарахме един гол повече от Лудогорец. Това е причината.”

Евентуална победа над шампиона можеше да изравни Берое по точки с третия Левски преди последния кръг, тъй като „сините” загубиха с 2:3 от ЦСКА.

„Не, не ни е липсвала мотивация. Това не е вярно. Бяхме мотивирани. Усещахме някакво напрежение, не знам на какво се дължи. Не мога да го обясня. Опитахме да дадем най-доброто, макар и хората да не го видяха. Бяхме тежки в движението си по терена, липсваше ни свежест в сравнение с Лудогорец. Опитахме, но понякога е много трудно”, завърши Перниш.