Старши треньорът на Берое Александър Томаш заяви след победата над Пирин, че успехът е напълно заслужен за старозагорци. Той подчерта, че Берое е владеел повече топката и контролирал играта.

"Заслужена победа за нас. Владеехме повече топката и контролирахме играта. Успяхме да реализираме едно от положенията, които създадохме. Като положения не бяха много, но ситуациите бяха повече. Още малко трябва да се поуспокоим. Момчетата трябва да повярват повече в себе си, защото мисля, че сме един стойностен отбор", коментира Томаш. 

"За мен има две причини. Едната е, че когато играем у дома отборите срещу нас затварят много пространствата и се прибират повече. Все още не можем да намерим този ритъм да играем бързо с топката и да не бързаме с паса напред. Да не грешим толкова. Убеден съм, че това ще се случи. Знам по какъв начин работим и познавам качествата на момчетата. Все още сме в начален етап на изграждане на стил и начин на игра. Другата причина е психологическа. Берое е голям клуб, със 100-годишна история. Футболен град с взискателни фенове. Искат да виждат футбола, който всеки един от тях си представя за себе си, което е много трудно", добави наставникът на Берое. 

"Ако нямаме дългосрочни ппланове няма смисъл да се захващаме за тази работа. Мен ме води тенденцията, че трябва да работя така, все едно ще съм начело на този отбор 100 години, но да знам, че мога да си тръгна още утре", продължи треньорът на старозагорци. 

"За мен треньорството не е професия, а наука. Моята теория е, че за всичко са виновни треньорите – дали ще дадеш, дали ще отдадеш, дали ще искаш. За всичко са виновни треньорите – и в положителен и в отрицателен смисъл", каза още Александър Томаш.